Ital

Furcsa ivási szokások a világ minden tájáról

Sokan az ivást, az alkoholt valamilyen ünnepséggel kapcsolják össze, azonban sok kultúra az alkoholt a társasági élet szerves részének tekinti.

A világ számos országában érdekes hagyományok és rituálék kapcsolódnak az iváshoz. Mutatunk is ezek közül néhányat az iDrinks segítségével!

Thaiföld

A thai szokások szerint soha nem lehet üres a poharad, mindig hagyni kell a pohár alján legalább egyetlen korty italt. Amennyiben többen ülik körül az asztalt és a legidősebb személy elhagyja a helyet, akkor azonban van lehetőség annak a bizonyos utolsó korty alkoholnak az elfogyasztására.

Anglia

Angliában a 17. században még nem volt olyan nagy kultúrája a minőségi ital készítésének. Elég ütős italokat készítettek, így minden alkalommal, amikor valaki alkoholt ivott, pirítóst is fogyasztott mellé, hogy némileg tompítsa az erős, alkoholos ízvilágot.

Oroszország

Míg Thaiföldön rossz ómen, ha valaki minden csepp alkoholt elfogyaszt a poharából, addig az oroszoknál az számít rossz előjelnek, ha nem isszuk ki az utolsó cseppig a poharat. Ha pedig sikerült az utolsó kortyot is leerőltetni a torkunkon, az üres poharat az asztal alá kell helyezni.

Hongkong

Hongkongban hisznek az ital erejében. Sokféle állatot „érlelnek” alkoholos italokban. Hisznek abban, hogy ezzel az állat ereje is belénk költözik. Ha például valaki kobrával érlelt alkoholt iszik, akkor olyan ereje lesz, mint ennek a hatalmas erővel bíró állatnak.

Izland

Izlandon is fogyasztanak alkoholt az emberek, de erre főként csak éjfél után kerítenek sort. Miután elütötte az éjfélt az óra, sokkal szabadabban fogyasztanak szeszes italokat is.

Spanyolország, Franciaország, Németország

Spanyolországban és Franciaországban szokás napközben is inni. A franciák például híresen nagyivók, azonban mindig csak kicsi egységeket fogyasztanak az ebéd vagy a vacsora mellé. Ellenben Németországban hagyománynak számít, hogy vasárnap reggel beülnek valahová egy pohár italra.