Divat Szépség

Hajgöndörítés otthon: Így varázsolhatsz tökéletes hullámokat!

hajgöndörítés

Akiket göndör loknikkal áldott meg a genetika, egyenes hajra vágynak, míg az egyenes hajú hölgyek göndör fürtökről álmodoznak. A göndörítésre sokak szerint csak a dauer a megoldás, ám nem szükséges ennyire drasztikus és drága módszernek kitenni a hajunkat, ha hullámos hajra vágyunk.

Számos más módon is elérhetjük, hogy az egyenes hajunk kicsivel vagy sokkal göndörebb legyen. Természetesen ezek a módszerek közel sem olyan tartósak, mint a dauer, ugyanakkor érdemes őket megpróbálni, ha szeretnénk egy kicsit változtatni a megszokott, egyesen tincseinken.

Hajgöndörítés hajsütővassal

A hajgöndörítés egyik legismertebb módja, a hajsütővassal történő hajformázás. Göndörítés előtt érdemes hővédő sprayt használni, vagy egy nagy adag hajápolót, mivel a magas hőmérséklet igénybe veszi a hajat. A módszer meglehetősen egyszerű, csak tekerd rá egyesével a tincseidet a hajsütővasra, és süsd be.

A tartós eredmény érdekében a begöndörített tincseket érdemes hajtűvel felcsavart állapotban rögzíteni, egy kis hajlakk fokozza a tartósságot.

Hajgöndörítés alvás közben

Kevésbé macerás és időigényes, ha éjszaka, alvás közbe göndörödik a haj. Ehhez nincs másra szükség, mint egy kontyra vagy pár fonatra elalvás előtt. Reggel kiengedve tapasztalni fogod, hogy hullámosabb a hajad. Az is jó megoldás, ha apró fonatokba fonod be, így kisebb hullámok jönnek létre.

Göndörítő sampon

Ha a hajad teljesen egyenes, és a fenti módszerek hatására semmi sem történik, vagy ha mégis azt is csak pár óráig élvezheted, akkor érdemes göndörítő sampont használni, ami elősegíti, hogy a fenti módszerek tartósabbak legyenek. A göndörítő hajhab is jó megoldás a loknik tartósabbá tételére.

Hajgöndörítés hajcsavarókkal

A hajcsavarók talán a legrégebbi módszernek tekinthetők a haj göndörítésére. Ma már nem kell a nagyanyáink által használt fém szörnyetegeket használni, ugyanis szivacsos hajcsavarók is léteznek, melyek sokkal kíméletesebbek, és otthon is bevethetjük őket.

Közepesen göndör loknikat készíthetünk, ha az enyhén nedves hajunkat felcsavarjuk, majd 8-10 órán keresztül felcsavarva hagyjuk. Fontos, hogy a haj teljesen megszáradjon, más esetben nem lesz igazán tartós a végeredmény.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: