Divat

Így találd meg a tökéletes cipőt!

cipő vásárlás

Számos mém és vicc létezik a hölgyek vásárlási mániájáról, ahol a cipők meglehetősen előkelő helyen szerepelnek. Persze nem minden hölgy gyűjti a cipőket, és vesz minden szettjéhez egyet, de időnként elkerülhetetlen a cipővásárlás.

Egy cipő esetében fontos, hogy ne csak szép legyen és passzoljon a stílusunkhoz, hanem kényelmes is legyen. Annak érdekében, hogy jó cipőt válasszunk, ami nemcsak csinos, de pontosan passzol is a lábunkra, nem árt pár szempontot figyelembe vennünk. Lássuk, melyek ezek!

Mérjünk lábat!

Ez főként akkor elengedhetetlenül fontos, ha online vásárolunk. Évente legalább egyszer mérjük meg a lábunkat, ugyanis a kor előrehaladtával változhat a lábméretünk. Nőhetnek a bütykeink, szélesedhet a lábfejünk, megduzzadhat a lábunk, emiatt pedig nagyobb méret kell, mint amit megszoktunk eddig.

Mikor induljunk cipőt venni?

Nem is gondolnánk, de egyáltalán nem mindegy, hogy a nap melyik szakában próbálgatjuk a cipőket. Érdemes inkább délután cipőt venni, mert a lábunk a nap végére megduzzad kicsit, és így ki tudjuk szűrni, hogy az adott cipő valóban jó a lábunkra vagy sem.

Mindenképp fel kell próbálni!

Manapság sokan vásárolnak online, de arra is akad példa, hogy valaki beszalad az üzletbe, beleszeret egy cipőbe, megveszi a megfelelő méretet, és csak otthon próbálja fel. Pedig a próba fontos lépés.

Ilyenkor ne csak felkapjuk a lábunkra a cipőt, hanem pár métert sétáljunk is benne, így meg tudjuk állapítani, hogy valóban passzol-e, nem töri a sarkunkat, és kényelmes viselet vagy sem.

Ha online vásárolunk, akkor mindenképp olyan helyről rendeljünk, ahol van lehetőség ingyenesen visszaküldeni vagy kicserélni a cipőt.

Ne csak a színét és a fazonját vizsgáljuk, hanem a varrását is

Persze fontos, hogy az adott lábbeli passzoljon hozzánk, de az is fontos, hogy pár hét után ne essen szét. Ezt pedig csak úgy tudjuk ellenőrizni, ha a varrást is tüzetesebben megvizsgáljuk. Ha látunk kilógó szálakat, valahol kidudorodik az anyag, esetleg felpróbálás után egy varrat nyomja a lábunkat, akkor keressünk inkább egy másik cipőt.

Milyen talpa van a cipőnek?

Ahogyan a cipő varrása, úgy a talp is ellenőrzést kíván, ha a tökéletes cipőt akarjuk megtalálni. A cipők esetében az sem előnyös, ha túl puha a talpa, de az sem, ha túlságosan kemény. Járkálás közben könnyen kitapasztalhatjuk, hogy a cipő talpa elég merev-e vagy épp túl merev.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: