Szépség

Sminkeszközök tisztítása hatékonyan

sminkeszközök

A sminkeszközök és kozmetikumok használata sok nő életében a mindennapi rutin része, ugyanakkor ezen eszközök tisztántartására már jóval kevesebb figyelem jut, ami meglehetősen fertőzésveszélyes lehet. Emellett természetesen az eszközök használati ideje is rövidebb lesz, ha nem tisztítjuk őket rendszeresen.

A sminktermékek tárolása is lényeges kérdés, hiszen köztudott, hogy a legtöbb kozmetikum szavatossági ideje lerövidül, ha meleg, párás helyen tartjuk őket, mint amilyen például fürdőszoba.

A sminkkészítményeket hűvös, száraz, napfénytől védett helyen célszerű tartanunk, ha előnyben részesítjük a neszeszert, akkor mindenképp hőszigetelt fajtát válasszunk.

Ha a sminkcuccaink már jó helyen vannak, akkor érdemes az eszközökre is egy kis figyelmet fordítanunk, akár a tisztításról, akár a szavatosságról van szó.

Szempillaspirál

A szempillaspirál egy nagyon kedvelt sminkeszköz, mondhatni alapkelléknek számít. A szavatossági idejét nagyon komolyan kell venni, hiszen a szemünkkel érintkezik, egy lejárt szavatosságú szempillaspirál fertőzést is okozhat. Ha azt tapasztaljuk, ha a festék darabossá válik, vagy darabokban hullani kezd a szempillánkról, ne használjuk tovább, szerezzünk be egy másikat.

Applikátor és ecset

Mivel ezeket az eszközöket használjuk arra, hogy a különböző készítményeket felvigyünk az arcunkra, a tisztításuk elengedhetetlen. Ehhez érdemes sampont használni, és legalább havonta egyszer-kétszer elvégezni.

Körömlakk

Kevesen tudják, de a körömlakk is azon sminktermékek sorát erősíti, amely hideg helyen sokkal tovább megőrzi a szavatosságát, emellett azonban a körmünkön is tartósabb lesz, ezért érdemes legalább nyáron a hűtőbe költöztetni kedvenc körömlakkunkat.

Blenderek és szivacsok

Ezeknél az eszközöknél is ugyanaz a helyez, mint az ecsetek és applikátorok esetében, a tisztításuk elengedhetetlenül fontos a bőr egészségének megőrzése érdekében. A blendereket és a szivacsokat hetente érdemes megtisztítani, ehhez pedig a már említett sampon jó megoldás, de használhatunk antibakteriális folyadékot is.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: