Tech

Egyre népszerűbb a digitális hangrögzítő

 

A hangrögzítő egy olyan kisméretű eszköz, amely a hangok rögzítésére és azok további tárolására, hallgatására szolgál. Számtalan területen lehetnek segítségünkre. Nem feltétlenül csak titkosszolgálati módszerekre kell gondolni, sokkal inkább a hétköznapokban jelentenek jó támogatást a mai ember számára.

Hangrögzítők régen és most

Régen analóg változatban voltak elérhetők. Kazettákon, mágnesszalagon tárolták a felvett anyagot. Ma már digitális formában kerülnek rögzítésre a rekordok. Van lehetőség belső vagy külső meghajtóra való mentésre is.

Ráadásul a legújabb készülékek esetén olyan funkció is elterjedt, amikor a hangokat nyomtatott karakterekké is átalakíthatja az eszköz.

Ezek a modern, univerzális hangrögzítők jó megoldást nyújtanak olyan esetekre, amikor nincs lehetőségünk az elhangzottakat lejegyzetelni. Ha kéznél van egy diktafon, nem kell a memóriánkra hagyatkozni.

 

Milyen célokra vetik be a legtöbben?

  • Az eszköz egyszerűen és nagyszerűen használható előadások, szemináriumok és interjúk felvételéhez.
  • Alkalmas továbbá kreatív ötletek vagy megfigyelések rögzítéséhez.
  • Hasznos lehet az üzleti életben, különböző találkozók, tárgyalások során.
  • Nyelvtanulásban sokat segíthet
  • Bármikor, amikor egyszerűen képtelenség mindent felírni és emlékezni az adott pillanatban elhangzottakra.
  • Egy másik alkalmazási területként említhetjük az alkalmazottak és az ügyfelek közötti kommunikáció ellenőrzését is.

 

Miért éri meg jobban, mint egy mobil alkalmazás?

Természetesen ma már szinte minden mobiltelefonon elérhető egy olyan alkalmazás, mellyel hangjegyzeteket lehet készíteni. Igen ám, de a sokszor bonyolítja a helyzetet, hogy a mobilunkat ma már nem csak telefonálásra, hanem minden másra is használjuk. Ezért például egy esetleges hangrögzítés esetén bármikor megszólalhat a telefon, vagy elég gyakori az is, hogy valamilyen értesítést kapunk egy üzenetről, vagy médiatartalomról. Igencsak kellemetlen lehet, ha a hangfelvételt ilyen hangok zavarják meg. Ráadásul előfordulhat, hogy épp aznap nagyon sűrűn jelez a készülékünk.

A hangrögzítő esetén szinte lehetetlen, hogy lemerüljön az akkumulátor, vagy kifogyjon a tárhely. A diktafonok akár 57 órán át bírják töltés nélkül. És külön plusz pont, hogy memóriát sem foglalnak a telefonunkban. Ezen kívül az elkészült hangfelvételeket könnyen tudjuk szerkeszteni, módosítani.

Összegezve a mai modern hangrögzítők korszerűek, a mindennapokban bármikor bevethetők, egyszerűen kezelhetőek. Érdemes kipróbálni a használatukat.

Ez is érdekes lehet: