Otthon

A kerti parti szervezésének lépései

kert

A nyár az egyik kedvenc évszaka a legtöbb embernek, hiszen ez a felhőtlen nyaralás, pihenés és kerti partik időszaka. Mutatjuk is, hogyan szervezzük meg a legegyszerűbben életünk legjobb kerti partiját!

A kert parti előkészületek

Kerti partit csakis gondozott és rendezett kertbe érdemes tartani, hiszen ezzel a vendégeinket is megtiszteljük. Mielőtt bármit is tennénk, nyírjuk le a füvet, metsszük meg a fákat, ha szükséges, fessük újra a kerítést. Ezután kezdődhet a terepszemle, azaz átnézhetjük a kert és a terasz bútorait, hogy egyáltalán alkalmasak – e a vendégek fogadására. Ha már bulit szervezünk, próbáljuk mindenből a legjobbat nyújtani a vendégeinknek. Ha a korábban használt bútorok lestrapáltak, ruházzunk be újakba.

Ha az asztal és a székek is rendben vannak, keresünk azoknak egy viszonylag stabil és biztonságos helyet. Majd következhet az árnyékolás. Itt két megoldás létezik. Vagy egyből egy árnyékos helyen állítjuk fel az asztalt és az ülőalkalmatosságokat, vagy az árnyékolásról is gondoskodjunk, akár egy hatalmas napernyő formájában. A kerti parti egyik legfontosabb elemei közé tartoznak a kényelmes székek, tehát a párnákon se spóroljunk.

Ha az alapelemekkel kész vagyunk és a kerti grillezéshez is beszereztünk minden fontos kelléket, következhet a dekoráció. Díszítsük fel a teraszt, az asztali dekorációról se feledkezzünk meg, de a kerítésre és a fára is aggathatunk egy-két díszt.

A részletek is fontosak, így jó, ha azt is megtervezzük, hogy milyen zenéket is hallgatunk majd a nap, vagy az este folyamén, illetve érdemes jó előre megtervezni a menüt, illetve összeírni az itallistát, a vendégek igényeit is figyelembe véve.

Mivel hazánkban nagy kultúrája és múltja van a gyümölcspálinkának, így a szilvapálinka sem maradhat le az itallistáról, mint ahogyan a grillezéshez szükséges kiegészítők, mint friss kenyér, ízletes saláták sem, de készíthetünk hűsítő gyümölcstálat, felszolgálhatunk fagylaltot kehelyben, egyszóval érdemes jó előre a részleteken is gondolkodni.

Ha szeretjük a szépet, akkor ne csak a bútorokra és a kerti dekorációkra ügyeljünk, hanem figyeljünk oda arra is, hogy ízléses legyen a teríték, mindig legyen behűtve frissítő ital a vendégeinknek és legyenek választási lehetőségek, akár főételről, akár szeszes italról, akár desszertről legyen is szó.

Támogatott tartalom

Ez is érdekes lehet: