Egészség, életmód

Ezek a saját testsúlyos edzés legnagyobb előnyei!

saját testsúlyos edzés

Amikor elhatározzuk, hogy fogyni szeretnénk, akkor az első és egyben legfontosabb kérdés, ami felmerül bennünk, hogy milyen edzésformát is válasszunk.

Ilyenkor sokan le is beszélik magukat a mozgásról, mert nincs pénzük az edzéshez szükséges eszközöket beszerezni, vagy épp idejük nincs eljárni az edzőterembe. Számukra a saját testsúlyos edzés jó alternatívát jelenhet, hiszen segít az erőnlét fejlesztésében és a fogyásban, emellett pedig semmilyen speciális eszközt sem igényel, így pénzt sem kell költeni.

Számos saját testsúlyos edzés gyakorlat létezik, amelyek közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőket, és az erőnlétünktől függően végezhetjük őket, amikor adódik egy kis szabadidőnk.

A saját testsúlyos edzés előnyei

A saját testsúlyos edzés egyik hatalmas előnye, hogy kezdők és haladok is végezhetik. A gyakorlatok egyszerűek, elég csak a fekvő támaszra, a kitörésekre vagy épp a felülésekre gondolni.

Kezdőként is belevághatunk, ráadásul nem kell, azon gondolkodunk, hogy éppen melyik izomcsoportunkat eddzük, hanem egységesen az egész testünk mozog. A saját testsúlyos gyakorlatok ugyanis a maguk természetes módján mozgatják az izmokat és az ízületeket, így a sérülésektől sem kell tartanunk.

További előny, hogy ez a mozgásforma mindig kihívást fog jelenteni, hiszen az erőnlétünkhöz mérten mindig nehezíthetjük a gyakorlatokat, ami lehet mennyiség vagy épp gyakorlati nehezítés. Ha a megfelelő gyakorlatokat végezzük, akkor az anyagcserénk is felgyorsul, ez pedig gyorsabb zsírégetéshez vezet és segít a fogyásnak.

A saját testsúlyos edzés segítségével fejleszthetjük az erőnlétünket és az állóképességünket is, ami szintén nem elhanyagolható szempont, amikor mozgásformát választunk!

A saját testsúlyos edzés tehát egy igazán remek mozgásforma, mely nem igényel sok időt, speciális eszközöket, vagy épp konditerem bérletet, és lényegében bármikor elkezdhető. Az internetet számos ingyenes videót találunk, amelyek segítségével gyerekjáték a mozgás. Vágjunk bele!

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: