Szépség

Tippek a természetes hatású smink eléréséhez

sminkhibák

Manapság a természetes szépség nagyon divatos, így a természetes hatású smink is. De mi is jellemzi ezt a sminket? Természetesen a ragyogó bőr, a felborzolt, dús szemöldök, a szeplők és a rózsás arc.

Sokan vágynak arra, hogy ők is el tudjanak készíteni egy ilyen sminket, ehhez természetesen ma már rengeteg videót találhatunk, de cikkből sincs hiány. Viszont a bakikról már jóval kevesebb szó esik, amiket a természetes smink készítésekor elkövetünk.

Érdemes ezeket is ismerni, hiszen ha tudjuk, melyek a leggyakoribb hibák, akkor könnyedén elkerülhetjük őket, és szép, természetes smink lesz a végeredmény.

Mit ne tegyünk, avagy melyek a leggyakoribb sminkhibák?

Általánosságban elmondható, hogy a természetes hatást azzal lehet a leginkább elrontani, ha valamiből túl sokat használunk. Persze más sminkstílusok esetében nem gond, ha vastagabbra húzunk egy tusvonalat, vagy sűrű szempillákat varázsolunk magunknak, viszont ha a természetesség a cél ezeket mindenképp kerülni kell.

Az első lépés minden smink esetében az alapos bőrápolás, hiszen a bőr előkészítése nélkül nem lesz szép és tartós a smink. A smink előtt tisztítani és hidratálni kell a bőrt, különben nem érjük el a kívánt hatást és a smink sem marad meg úgy az arcbőrünkön, ahogyan szeretnénk. Lássuk, milyen hibákat követhetünk még el!

Elmarad a pirosító használata: A pirosító alapvető eleme a természetes sminknek, rózsásabbá, üdébbé varázsolja az arcot, természetesen túlzásba sem kell vele esni.

Matt termékek: ha zsírosabb az arcbőrünk, akkor a púder jó szolgálatot tesz, viszont túlzásba esni nem szabad. Ha túl sok púdert használunk, akkor pont az ellenkező hatást érjük el, mint szeretnénk. Érdemes púder helyett hidratáló alapozót használni, már ha a bőrtípusunk ezt megengedi.

Szemfesték és szempillaspirál túlzott használata: ha túl nagy hangsúlyt kap a szem, akkor az egyáltalán nem hat majd természetesnek. A természetes árnyalatok használata segít elérni a kívánt hatást, de ezekből sem célszerű sokat használni. Az erősebb tusvonalakat is kerüljük, ha természetes hatás elérésére törekszünk.

Túl sok korrektor: ha túlzásba visszük a korrektor használatát, akkor öregítjük a bőrt, és a hatás sem lesz könnyed és természetes.

Szemöldökceruza: egy szép természetes szemöldököt könnyebb megrajzolni egy jó minőségű szemöldökceruza segítségével, azonban sokan esnek abba a hibába, hogy túlhangsúlyozzák a szemöldöküket. Ha természetes hatást szeretnél, kerüld el ezt a hibát.

Kép forrása: Pixabay.com

Ez is érdekes lehet: