Divat Egészség, életmód

Így előzd meg a lábfájást, ha magassarkút viselsz!

magassarkú

A nem megfelelő cipőben hamar megfájdulhat a lábunk, hát még a magassarkú cipőben, ami extrém terhelésnek teszi ki a lábujjainkat. Szinte minden hölgynek van magassarkú cipője a szekrényében, és legalább egyszer az életben megfogadta, hogy soha többé nem veszi fel, mert fáj benne a lába.

A legtöbb hölgyet azonban nem tántorítja el a lábfájás, újra és újra felveszik a kedvenc magassarkújukat. Sokan persze eleve tartanak a magassarkú cipőktől, mert biztosak benne, hogy a végeredmény bokaszalag húzódás, lábfájás, és vízhólyagok leszek.

Pedig ezek a kellemetlenségek megelőzhetők, és nem feltétlen velejárói a magassarkú cipő viselésének. Pár apró trükköt kell csak bevetnünk, és bátran felvehetjük kedvenc cipőnket függetlenül attól, hogy magas a sarka vagy sem.

Persze, ha semmi sem válik be, akkor érdemes lecserélni a cipőt egy kényelmesebbre, vagy tartani egy kis szünetet, mielőtt újra felvesszük, de mielőtt ezt megtennénk a következő trükköket mindenképp érdemes kipróbálnunk.

Tippek és trükkök a lábfájás megelőzésére

Amikor megveszünk egy cipőt, elsődleges szempont legyen a kényelem. Akármilyen szép is, ha a boltban sem kényelmes, akkor biztosak lehetünk benne, hogy otthon sem lesz az, hordani meg egyenesen kínszenvedés lesz, vagyis borítékolható a lábfájás.

Ha kényelmes cipőt keresünk, a bőr jó választás, és bár drágább, mint a műbőr, de a lábunk meg fogja hálálni. Ha megvan a tökéletes cipő, akkor mielőtt megmutatnánk benne a lábunkat az utcán, törjük be otthon.

Ez egy fontos lépés, hogy a mindennapokban is kényelmes legyen a viselése. Járkáljunk benne otthon zokniban, így egyrészt tágul, másrészt annyira betörjük, hogy a sétálás vagy akár a táncolás közben nem okoz majd gondot.

Ha még mindig nem tökéletes a cipő, akkor érdemes öntapadós zselés talpbetétet használni, ami biztosítja, hogy ne fájjon a lábunk. Amennyiben a cipő csúszkál, akkor a talpa valószínűleg túl sima.

Érdemes keresni egy cipészt, aki húz bele pár barázdát, így megszűnik a csúszás, mi pedig nem fogunk olyan görcsösen lépkedni benne. Szintén jó módszer, ha dezodorral befújjuk a cipő belsejét, így nem fog a lábunk csúszkálni a cipőben.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: