Szépség

Így fesd otthon a hajad, hogy szép legyen a végeredmény!

hajfestés

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy nem fodrászra bízzák a hajfestést, hanem inkább megcsinálják egyedül. Ennek sok oka lehet, spórolás, de akár a koronavírus járvány is, hiszen mostanában egyre inkább kerüljük a személyes találkozást igénylő feladatok elvégzését.

Adja magát a gondolat, ha meg lehet valamit csinálni otthon, miért kellene elhagynunk a házat? A hajfestés is ilyen feladat, akár mi magunk is elvégezhetjük. Ahhoz azonban, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel nem elég rákenni a hajunkra a festéket és várni egy kicsit, majd lemosni, hanem érdemes pár apró trükköt is bevetnünk.

A hajfestés azzal kezdődik, hogy beszerezzük a szükséges kelléket. A hajfesték kiválasztása lényeges szempont, és bár a dobozon csodás a modell hajszíne, nem biztos, hogy tükrözi a végeredményt.

Inkább a doboz hátulján lévő táblázatot figyeljük, amely több színárnyalatban mutatja meg a festék színét, és hogy várhatóan milyen lesz a végeredmény.

Ha megvan a tökéletes szín, akkor érdemes belőle két dobozzal vásárolni, inkább több legyen belőle, mint kevés. A festéket porcelán, üveg vagy műanyag tálban érdemes kikeverni, fémet nem célszerű használni.

Jöhet a festés!

Ha megvan a festék és már ki is kevertük, akkor kezdődhet a hajfestés. Érdemes festés előtt legalább négy részre osztani a hajat, így elkerülhetjük, hogy egy-egy rész kimaradjon, és foltos legyen a hajunk. Egyszerre csak egy részt fessünk be, a többit tűzzük félre addig, így nem marad ki a haj egyik része sem.

A száraz hajvégekre nem érdemes felvinni a festéket, mert még jobban törni fognak a hajvégek. Jobb módszer, ha a maradék festékbe egy kis sampont keverünk, majd a hatóidő lejárta előtt a hajvégeket is bekenjük ezzel a kissé felhígított festékkel. Az eredmény, nem törik annyira a hajvég, mégis szép színe lesz.

Amikor a festés kész, sokan feltűzik a hajukat, de ez nem szükséges igazából. Lóghat is, amíg hat a festék, így még szebb lesz. Mielőtt lemosnánk a festéket, érdemes egy kicsit bevizezni langyos vízzel, majd átmasszírozni az egész fejet, így biztos nem lesz foltos sehol.

A festék lemosása után érdemes a hajápolásról gondoskodni, hiszen köztudott, hogy a festés szárítja a hajat. A kondicionáló használata egyrészt segít, hogy ne károsodjon a haj, másrészt lezárja a hajszálakat, így a festési folyamat is lezárul a hajszálakon.

Kép forrása: Pixabay.com

Ez is érdekes lehet: