Szépség

Így kezelhető a repedezett sarok természetes módszerekkel!

sarokápolás

A repedezett sarok nem szép látvány, és bár leginkább nyáron feltűnő, amikor már annyira meleg, hogy zokni nélkül, nyitott cipőben járunk, de ősztől tavaszig is gondot okozhat. Attól, hogy mások éppen nem látják, érdemes ellene tenni, mert nemcsak csúnya, hanem akár még fájdalmas is lehet.

A boltok polcain rengeteg sarokpuhító készítményt találunk, de házi megoldásokkal is meg tudjuk oldani a problémát, méghozzá természetes módszerekkel. De mihez is nyúljunk otthon?

Méz

Ha még nem olyan nagy a baj, akkor a méz egy tökéletes megoldás lehet, melyet vékony rétegben kell csak a sarkunkra kenni. Antibakteriális és antiszeptikus hatásának köszönhetően nemcsak puhítja a sarok bőrét, de regenerálja is. Természetesen a mézes kenegetést egy alapos lábmosásnak kell megelőznie.

Almaecet

Bár az almaecet illata nem épp a legkellemesebb, de számos jótékony hatása van, ami miatt külső és belső használatra is javasolják. A repedezett sarkunkra is jó hatással lesz, ha 2-3 liter vízbe keverünk fél deci almaecetet, és 20 percet áztatjuk benne a lábunkat. Ezután érdemes lereszelni az elhalt, felpuhult hámsejteket, majd lábápolóval bekenni a lábunkat.

Tej

A tej bőrre gyakorolt jótékony hatásait már az ókorban is ismerték, elég csak Kleopátrára gondolnunk. Ha repedezett a sarokbőrünk, akkor tejbe is áztathatjuk a lábunkat, így felpuhul a bőr, a fellazult hámsejteket pedig könnyebben el tudjuk távolítani.

Házi pakolás

A házi lábápoló pakolás elkészítéséhez sem kell messze mennünk elég csak a konyháig. Egy banán, fél dl joghurt és egy kis méz kell hozzá, és máris kész a házi pakolás. Ezt a keveréket érdemes 20 percig a sarkunkon hagyni, ezután pedig jöhet a sarokreszelő.

Rózsavíz

Bár rózsavíz nem mindenkinél van otthon, de érdemes beszerezni, ha repedezett a sarunk. Használhatjuk a lábáztató vízben, de glicerinnel keverve pakolásként is bevethető a repedezett sarok ellen. Érdemes a rózsavizes kezelést több napon át végezni, az eredmény látványos lesz.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: