Egészség, életmód

Mi az a transzcendentális meditáció?

jóga

Akár a kikapcsolódást keresi, akár az általános egészségi állapotodat szeretnéd javítani, a transzcendentális meditáció remek módja mindkettőnek.

Akár a kikapcsolódást keresi, akár az általános egészségi állapotodat szeretnéd javítani, a transzcendentális meditáció remek módja mindkettőnek. A transzcendentális meditáció előnyei közé tartozik a fokozott szellemi tisztánlátás, a kevesebb stressz és a fokozott energia. De mi is pontosan a transzcendentális meditáció?

A transzcendentális meditáció egy 20 perces meditáció, amely egy mantrára összpontosít. A mantra egy szó vagy mondat, amelyet csendben, hangok nélkül ismételgetsz. A transzcendentális meditáció célja, hogy mély relaxációs állapotba kerüljünk. A meditációs ülés alatt a tanuló igyekszik mozdulatlanul ülve maradni, és kerülni a zavaró tényezőket. Ezenkívül a tanulónak egy szanszkrit mantrát kell gyakorolnia egy tanár irányításával.

A kutatások szerint a transzcendentális meditáció növeli az agyi összekapcsolódást. Emellett kevesebb stresszhez és depresszióhoz vezet. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a transzcendentális meditációt gyakorló embereknél jelentősen csökkentek a poszttraumás stressz zavar tünetei.

A meditáció egy olyan gyakorlat, amelyet a saját otthonodban vagy egy nyugodt, csendes környezetben is végezhetsz. A transzcendentális meditáció akkor a legjobb, ha naponta gyakoroljuk. Bár időbe telhet, mire a hatások jelentkeznek, a legtöbb ember tapasztal némi hasznot a meditációból. A transzcendentális meditáció gyakorlását elkezdheti otthon vagy egy képzett tanárral.

A transzcendentális meditáció előnyei között sokak szerint szerepel a stressz csökkenése, a test ellazulása és a memória javulása. A memória javítása mellett a transzcendentális meditáció a mentális tisztánlátást és a jó közérzetet is javítja. Nem ritka, hogy az emberek stresszesnek érzik magukat a munka és más tényezők nyomása miatt. A transzcendentális meditáció előnyei arra ösztönöznek, hogy folytasd a gyakorlást.

A transzcendentális meditáció gyakorlásának megkezdéséhez a legjobb módja, ha keres egy tanúsított tanárt. A tanár képes lesz megválaszolni a gyakorlattal kapcsolatos kérdéseit. Segíteni fog abban is, hogy kiválaszd a használandó mantrát. Fel kell készülnöd arra is, hogy naponta legalább 20 percet gyakorolj. Ez segít kialakítani egy szokást, ami fontos a transzcendentális meditáció sikeréhez.

A transzcendentális meditáció előnyei közé tartozhat a jobb alvás is. Egyes kutatások szerint növelheti az örömérzetet, javíthatja a memóriát és fokozhatja a hála érzését. A transzcendentális meditációt gyakorló emberek arról számolnak be, hogy a gyakorlás után kevésbé stresszesek és boldogabbak.

Több tanulmány szerint a transzcendentális meditáció elősegíti az egészséges véráramlást is. Különösen az agy végrehajtó készségekkel foglalkozó területeinek véráramlását növeli. Azt is mondják, hogy növeli az energia, a kreativitás és az elégedettség érzését.

A kutatók szerint a transzcendentális meditáció előnyei közé tartozik a stressz és a depresszió csökkenése, a memória növekedése és a nagyobb energiaszint. Azonban további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy ezeket az eredményeket megerősítsék.

Ez is érdekes lehet: