Egészség, életmód

Miért jó mozgásforma a pilates?

pilates

A pilates manapság meglehetősen népszerű mozgásforma. Ez nem is csoda, hiszen számos előnye van amellett, hogy az izmok megerősítésében nagy szerepe van. Rengeteg helyen tartanak már ilyen edzéseket, de online is sok videó elérhető, ha ki szeretnénk próbálni ezt a mozgásformát. De miért is érdemes a pilates edzéseket beiktatni az életünkbe? Cikkünkből kiderül!

Segít a helyes testtartás kialakításában

A helyes testtartás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, azok számára, akik ülő munkát végeznek, és hajlamosak görnyedni, különösen hasznos lehet a pilates. A rossz testtartás hát, gerinc és derékproblémákhoz vezethet. Mivel a pilates javítja a testtartást, így hatékonyan orvosolhatja a derék és hátproblémákat is.

Segít erősíteni az izmokat

A pilates ugyan nem varázsol ránk izomtömegeket, ugyanakkor segít erősíteni izmainkat, és az állóképességünkre is jó hatással van.

Segít a mentális egészségünk megőrzésében

A rendszeres testmozgás már önmagában is jó hatással van a szellemi frissességünkre és a mentális egészségünkre, legyen szó bármilyen mozgásformáról, a pilates azonban különösen jó a stresszcsökkentésben és a megfelelő légzés elsajátításában.

A pilates alatt fontos a koncentráció, azért, hogy a mozdulatokat a legprecízebben végezzük el. A folyamatos koncentráció miatt, az edzés közben kizárhatjuk a problémákat is.

Rugalmasabbá válhatunk

Kevesen tudják, de a pilates fokozza a rugalmasságunkat is, ami igen fontos a jó egészségi állapot fenntartásához. Ha nem vagyunk elég rugalmasak, akkor az ízületeink merevebbek lesznek, beszűkül a mozgásunk, ez pedig akár ízületi gyulladáshoz is vezethet.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: