Otthon

Padlótisztítás egyszerűen és hatékonyan – vírusos időszakban is!

Nyakunkon az ősz és vele együtt a vírusok időszaka. Ősszel sokkal gyengébb az ember immunrendszere – amennyiben nem fordít elegendő energiát a megfelelő vitaminpótlásra, így ebben az időszakban még nagyobb figyelmet szükséges szentelnie a padló és egyéb erősen szennyezett felületek tisztítására. A COVID még nagyobb tudatosságot sulykolt az emberekbe, így mind az otthonok, mind a létesítmények higiéniája előtérbe került.

Amennyiben szeretné biztonságossá és egészségessé varázsolni a környezetét, akkor fordítson kiemelkedő figyelmet a padló tisztítására, hiszen a járófelületek a legnagyobb baktériumgyűjtők minden egyes létesítmény esetében.

A padlótisztító gépek munkájának fontossága

Egy gyárat, irodaházat, üzlethelyiséget, szállodát vagy éttermet egy nap leforgása alatt akár több ezren is meglátogathatnak. Mindegy, hogy honnan jönnek, biztosan hordoznak valamit a cipőjük talpán, melyet észrevétlenül otthagynak a padlón. A vírusok akár 5 napon keresztül is életben maradhatnak egyes felületeken, így a padló napi szinten történő tisztítása és fertőtlenítése elengedhetetlen.

 

Miért érdemes takarítógépet kölcsönöznie?

A tisztítás takarítógépek kölcsönzésével a legegyszerűbb és leghatékonyabb főleg abban az esetben, ha egy nagyobb létesítmény áll a gondozása alatt. A tisztítási folyamat 3 különböző szakaszból áll: takarítás, fertőtlenítés vagy csírátlanítás. Mind a három folyamat más és más célt szolgál és más eredménnyel kecsegtet.

1.    Takarítás

A takarítás a nagyobb szennyeződések, valamint a felületen található baktériumok eltávolítására szolgál. Teljes mértékben nem képes elpusztítani a fertőzéseket eredményező kórokozókat, így a betegségek megelőzése érdekében a fertőtlenítést szükséges eszközölni.

2.    Fertőtlenítés

A fertőtlenítés alkalmával a baktériumok tényleges elpusztításra kerülnek, vegyszerek, azon belül is fertőtlenítőszerek segítségével. Azonban ez a folyamat önmagában nem elegendő, hiszen a fertőtlenítéssel nem távolíthatók el a szennyeződések.

3.    Csírátlanítás

A csírátlanítás által csökkenthető a kórokozószint az egészséges mértékig – mind vegyszer, mind pedig hőkezelés alkalmazásával.

 

Minden színtér más tisztítási módszert és más takarítógép típusok használatát igényli. Tágas és nagy kiterjedésű terek esetében, mint amilyenek a raktárak, az üzletek vagy az elosztó központok – az akkumulátoros ipari padlótisztító gép használata a legkényelmesebb. Napi rendszerességű használata során hatékonyan csökkenthető a baktériumok mennyisége.

Padlótisztítás forgalmas létesítményekben

Edzőtermek, iskolák, valamint élelmiszerboltok kisebb méretekkel rendelkező, ám annál forgalmasabb létesítmények. A fertőtlenítő tisztítást a padlótisztító gép munkája kezdi, amely felsúrolja a padlón található szennyeződéseket, majd a piszkos vizet visszaszívja a tartályba. Így nem csak tiszta, de száraz is lesz a padlófelület, amely egy iskolában kiemelkedő fontosságú a biztonságos környezet érdekében.

A padló megtisztítását követően fertőtlenítőszerben szükséges a felületeknek áznia legalább 10 percig annak érdekében, hogy a legmakacsabb baktériumokkal is elbánjon. A feltörlés után egy tiszta és egészséges padlófelületet kap, amely mentes a betegségeket terjesztő vírusoktól és baktériumoktól.

Egy kis gondoskodással és odafigyeléssel, valamint a gépek segítő erejével hatékonyan megbirkózhat Ön is a vírusokkal!

Ez is érdekes lehet: