Otthon

Hasznos ötletek kis lakások berendezéséhez

kis lakás berendezése

A kis lakások nagyon kedvesnek és otthonosnak tűnnek a lakberendezési magazinok hasábjain, ám a valóságban, ha szerény méretű otthonunk van, könnyen zsúfoltnak érezhetjük. Az alap probléma az, hogy sok a holmink, de kevés a helyünk. Próbálunk rendet rakni, de nincs elég hely, ahová a felesleges dolgokat tehetnénk.

Ez a helyzet még nagyobb lakásokban is megeshet, a kicsikre azonban különösen igaz ez. Természetesen erre is van megoldás, de nagyon találékonynak kell lennünk, amikor berendezzük lakásunkat. A következőkben adunk pár hasznos tippet és ötletet, ami segíthet, hogy nyerjünk egy kis teret.

Hogyan nyerjünk teret?

kis lakás berendezése
Kép forrása: Pexels.com

A kis lakások esetében nagyon lényeges, hogy milyen bútort választunk. Ha nagy a belmagasság, akkor érdemes emeletes ágyban, esetleg galériában gondolkodni. Felesleges bútorokat ne vásároljunk, inkább olyan darabokat, amelyek többfunkciósak, esetleg plusz tárolóhelyet jelenthetnek, mint a kanapé vagy az asztal.

kis lakás berendezése
Kép forrása: Pexels.com

A konyhában érdemes a mennyezetig kihasználni a teret, és bepolcozni, amennyire csak lehet, a serpenyőket kampókra akasztva is tárolhatjuk. A kis lakásokban a kihasználatlan helyeket is ki kell használni. Ha van lépcső, akkor alakítsuk ki úgy, hogy polcos vagy pakolható legyen.

kis lakás berendezése
Kép forrása: Pexels.com

A falat is érdemes a lehető legjobban bepolcozni, illetve kampókat, akasztók felhelyezni. Emellett az ajtókat is célszerű jól megválasztani, rengeteg teret nyerhetünk például egy harmonika ajtóval. A szekrények esetében a tolóajtóval rendelkező darabokat részesítsük előnyben, hogy a kinyíló szekrényajtóval ne foglaljunk el túl sok helyet.

Képek forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: