Egészség, életmód

A színek gyógyító hatása – LED-fényterápia

A híres emberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szépségükkel ámulatba ejtsenek bennünket, de egyre több ismert embert figyel oda a lelki békéjének megteremtésére is. A LED-fényterápiát is sok világhírű ember alkalmazza. A LED-fényterápiával számos betegséget orvosolhatunk. Ez egy jól bevált kezelés a különböző bőrproblémák gyógyítására, mint például bőrpír, rosacea, pigmentáció és öregedés látható jeleinek halványítására ad lehetőséget. A különböző színű LED – fények más- más bőrproblémát orvosolnak. Mutatjuk is, melyek ezek!

LED-fényterápiás arcmaszk és a színek ereje

Minden életkorban lehetnek bőrproblémáink. Kamaszkorban a pattanások kergetnek az őrületbe, majd jönnek a komolyabb hormonális változások a terhesség és a változókor miatt, amelyek sokféle nyomot hagynak a bőrön. Az életmód, a környezeti hatások is hatással vannak a bőrre és annak állapotára. Sokféle termékekkel orvosolhatjuk a bőrproblémákat. A kozmetikai kezelések, a megfelelő szépségápolási termékek használata, az arcbőr típusának megfelelő reggeli és esti rutin kialakítása és alkalmazása sokat javíthat a bőr állapotán. Az időt nem állíthatjuk ugyan meg, de az öregedési folyamatok lassíthatók, ha egészségesen élünk és ügyelünk testünk hidratációjára.

A 21. század egy forradalmi találmánya a LED-fényterápiás arcmaszk, amelyet a sztárok is előszeretettel alkalmaznak, hogy ismét a megszokott szépségükben tündökölhessenek. A fényterápia a bőr megjelenését segít megújítani. Fotonterápiának is nevezik, amely nagyon hatékony az olyan bőrproblémák kezelésében, mint szeplők, ráncok, pigmentfoltok vagy éppen pattanások.

A LED-fényterápia egy nem invazív bőrápoló kezelés. A fénykibocsátó diódák használata fájdalommentes. Az alacsony szintű fényenergia a bőr mélyére jutva, aktiválja a bőrsejtek fotoreceptorait és ezzel az arcbőr megújul és megszépül.

A LED-fényterápiás arcmaszk bőrbarát és rendkívül kényelmes a viselet. A maszkot csak egyszerűen fel kell helyezni az arcra, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros. Először a legalacsonyabb intenzitású beállítást válasszuk, hogy elejét vegyük az érzékeny bőrreakcióknak. A távirányító segítségével mind az intenzitást, mind az időt könnyedén meg tudjuk határozni. A kívánt színbeállítást követően, meg is kezdődhet az arc regenerálása.

Melyik színt válasszuk ki, ha a LED-fényterápiát használjuk? Attól függ, hogy éppen milyen bőrproblémával küzdünk. A sötétkék fény segít a bőrbaktériumok elpusztításában, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. A világoskék szín a sejtek energiáját fokozza és javítja az anyagcserét. A fehér színű LED-fény biztosítja a bőr feszességét. A piros szín fokozza a vér áramlását és a kollagén termelését. A sárga, energizálja a fényt, csökkenti a rácokat, simítja a bőrt. A lila fény a pattanások megelőzésében segít, míg a zöld szín csökkenti az arcbőr zsírosodását és felgyorsítja a bőr regenerálódását.

Támogatott tartalom

Ez is érdekes lehet: