Szépség

Ismerd meg a Braun Silk-expert Pro 5-öt, a piac leggyorsabb szőrtelenítőjét!

Szeretnél akár 1 éven át tartó sima bőrt otthon, a lakásod kényelméből, egészségügyi kockázat és időpocsékolás nélkül? Cikkünkben a Silk-expert Pro 5 epilátorát teszteltük, amely már 3 hét használat után szemmel látható eredményekre vezetett!

A Silk-expert Pro 5 segítségével a Braun olyan szőrtelenítési megoldást hozott el, amellyel a saját otthonunkban, napi néhány perces használat mellett érhetjük el a szalonokra jellemző eredményeket. Ez a módszer tetőtől talpig hosszan tartó sima bőrt biztosít, az intim területeket is beleértve. Fontos tényező továbbá, hogy nem szükséges túl gyakran ismételni a beavatkozást, így az irritáció esélye még csekélyebb.

A kényes a helyeken a pigmentáció is más, így a legtöbb készülék esetében fel kell mérni a bőr tónusát és állítani kell a fény intenzitásán. A Braun IPL eszközök azonban érzékeny üzemmódokkal rendelkeznek, amelyeknek hála igazán gyengédek a bőrhöz: intuitív módon állítják be a teljesítménytartományt még a legérzékenyebb területeken is, mint az arc, a hónalj és a teljes szemérem.

Más eszközökkel szemben a Braun újdonságát kézileg sem kellett szabályoznunk, hiszen az intelligens Skin Pro 2.0 technológia automatikusan, másodpercenként 80-szor optimalizál minden villanást a bőrtónusokhoz, még a szemérem területén is. Így mi is megtapasztaltuk, hogy az eljárás teljességgel biztonságos és fájdalommentes. A készülék precíziós, kis méretű rögzítőfejeivel minden kellemetlenség nélkül, gyengéden és pontosan kezelhettük a legkényesebb területeket is.

Különösen értékeltük, hogy a szőrtelenítés nem rabol sok időt a napunkból: mivel ultragyors (akár fél másodpercenként villant), egy perc alatt akár 125 villanást is lead, így a kezelés könnyen beilleszthető a napi rutinunkba. Az eredmény már mindössze 4 hét után megmutatkozik, és akár 1 évig is élvezhetjük a teljesen sima bőrt.

A technológiáról

Bár teljesen végleges szőrtelenítés nem létezik, olyan tartós megoldás igen, ami akár egy évig is meggátolja a szőrszálak növekedését, vagy utána jóval gyengébb, piheszerű szőrszálak nőnek vissza. Erre jelenleg két gyakran használt módszer elérhető: a lézeres szőrtelenítés és az IPL (villanófényes) szőrtelenítés. Mind a két módszer lényege, hogy a szőrtüszőkben található melanint fény segítségével felmelegíti, és deaktiválja, ezáltal pedig megszakítja a szőrszálak növekedési ciklusát.

Az IPL (intense pulsed light) nemcsak egy hullámhosszt tartalmaz, hanem a teljes spektrum egy szűkebb tartományán belül ad le sugárzást. A végeredmény a szőrtüsző elhalása, az ismételt növekedés megakadályozása, azaz a szőrszál eltűnése az adott területről – árulta el Dr. Gyöngyösi Nóra PhD. bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos.

Az előírt optimális használat mellett az IPL az érzékeny bőrre alkalmazható egyik legkíméletesebb szőrtelenítési mód. A kezelés szempontjából a legjobb eredményt az adja, ha világos bőrfelszínen sötét szőrszálakat akarunk eltüntetni.

Jó eredményeket látunk sötétszőke, barna, sötétbarna, fekete szőrzet esetén, ám kevéssé hatásos ősz, világosszőke vagy vörös szőrzetnél. Nagyon sötét vagy erőteljesen lebarnult bőrön nem optimális a hatása, fontos tehát, hogy olyan időszakban történjen a kezelés, amikor nem barna a bőr.

A Braun újdonsága orvosi szempontból is megállja a helyét, hiszen a Skin Health Alliance nemzetközi bőregészségügyi szervezet által klinikailag tesztelt és bőrgyógyászatilag akkreditált termék.

Mi van a dobozban?

 • A kis méretű precíziós fej kényelmesen használható arcra, de a szeméremdomb, sőt a nagyajkak, gáttájék és a fenék területein is;
 • A normál fej ideális a hónalj területére;
 • A széles fej pedig a nagyobb testfelületeken segít gyors szőrtelenítést vé

Miért szeretjük a Braun Silk-expert Pro 5-öt?

Pro

 • Élen jár a gyorsaságban
 • 95-99 százalékos hatékonysággal dolgozik
 • Érzékeny bőrfelületeken is gond nélkül használható
 • Pár hét alatt látványos eredményekre vezet
 • Garantált vele a teljes biztonság, higiénia és fájdalommentesség
 • Otthoni szőrtelenítési mód
 • Sokáig megakadályozza a szőrszálak újranövekedését

Kontra

 • Kreol/lebarnult bőrön kevésbé eredményes a használata.

Ez is érdekes lehet: