Otthon

Szőnyegtisztítás felsőfokon! – Milyen egy igazán jó szőnyegtisztító gép?

A szőnyegek kifejezetten kényes felületek tudnak lenni, amennyiben egy sokak által látogatott, központi helyszínen helyezkednek el. Ipari környezetben, szállodákban, éttermekben, irodaházakban naponta akár több száz ember is átsétálhat a szőnyeggel takart felületeken, ezzel rengeteg szennyeződésnek kitéve azt.

Háztartási környezetben ugyan kevesebb szennyeződés kerül a szőnyegekre, főleg abban az esetben, ha odafigyel az ember, azonban mindig történhetnek balesetek. Egy kiöntött kávé, egy felborított teli tál étel vagy egy sáros kis kedvenc hamar foltot ejthet a kárpitozott felületeken.

Ilyen esetekben az általános kárpittisztítás – a hagyományos porszívó használata vagy a kézi súrolás már nem elegendő. Ismerje meg a professzionális szőnyegtisztító gépek világát és találja meg az Ön számára legideálisabb típust! Olvasson tovább és felejtse el az idő-, és energiaigényes takarítási folyamatot!

Melyik szőnyegtisztító gépet válassza?

A professzionális szőnyegtisztító gépeket érdemes tüzetesebben is megismerni a választás előtt. Összességében két főbb típus létezik – a tisztítási technológia alapján. Vannak az extrakciós eljárással tisztító gépek, melyek tisztítószeres oldatot permeteznek a felületre, majd visszaszívják a már piszkos vizet a tartályukba. A másik megoldás a hengerkefés technológia, amely során az előzőeken túl egy forgó kefe súrolási erőt is kifejt a szőnyeg felületére, mélyebben a szálakba hatolva.

A háztartási és az ipari környezetben más gépre van szüksége, hiszen teljesítményének, valamint tulajdonságainak igazodnia kell a környezeti feltételekhez – a terület nagyságához, valamint a szennyeződés jellegéhez.

Milyen professzionális takarítógépet használjon ipari környezetben?

Ipari környezetben olyan szőnyegtisztító gépre lehet szüksége, amely hosszú órákon át képes a munkavégzésre, amely nagyobb területeket is képes kezelni, valamint a nagy teljesítmény mellett kiemelkedő szívóerővel is rendelkezik. A legideálisabb helyzetben pedig több színtéren is alkalmazható univerzális kialakításának köszönhetően.

Ipari környezetben a legideálisabb választás például a Rotowash R45, amely szőnyeg- és padlótisztító gép egyben. Mindamellett, hogy képes a szőnyegek mélytisztítására, az éttermek, hotelek bejáratánál lévő szennyfogó szőnyeg szennyeződéseivel is megbirkózik. A gép elsődleges feladata a mosás és nedvesítés, így kiegészítésképpen szükség van egy visszaszívó gépre is, amely eltávolítja a szőnyegekben maradt nedvességet, elősegítve a gyorsabb száradást. Ilyen gép a Puzzi 10/1 vagy a Puzzi 300.

A Viper CEX 410 viszont ennél többre is képes, hiszen összefogja az előzőekben említett két folyamatot, így a hengerkefés tisztításon túl visszaszívja a koszos vizet is egyetlen fázisban!

Nem szükséges megvásárolnia sem az ipari szőnyeg- és kárpittisztító gépeket, hiszen ma már a szükséges takarítógépek kölcsönzésére is van lehetőség!

Háztartási környezet legalkalmasabb takarítógépei

Háztartási környezetben nincs szükség kiemelkedő szívóerőre és magas teljesítményre, hiszen sokkal kisebb felületek megtisztítása és kevésbé makacs szennyeződések felszámolása a cél. Ekkor a hangsúly a gép méretén és súlyán van, hiszen minél kisebb és könnyebb annál kényelmesebb a munkavégzés. Fontos, hogy könnyen mozgatható legyen és szűk helyeken is elférjen, mint amilyen az autók belseje, mikor kárpittisztításra kerül sor. Mobilitásának köszönhetően ez emeleti helyiségek is egyszerűen megközelíthetővé és könnyen tisztíthatóvá válnak.

Tökéletes választás lehet a Karcher Puzzi 10/2 / PROFI EUROPE 50.1 C, ami sokoldalú kialakításának és sokszínű tartozékainak köszönhetően különböző felületek hatékony tisztítására is alkalmas.

Válassza az igényeihez legjobban illeszkedő gépet és szabaduljon meg a szőnyegek szálaiban lévő makacs szennyeződésektől, foltoktól!

Ez is érdekes lehet: