Otthon

Mobilház berendezése praktikusan? Ismerd meg a helytakarékos megoldásokat!

Egy mobilház esetében kiemelkedően fontos a megfelelő bútorok és berendezési eszközök kiválasztása, hiszen egy sokkal komfortosabb teret alakíthatsz ki magad körül, amennyiben tudatosan választod ki a mobilházad berendezését.

A legtöbb ember azért veti el a mobilház ötletét, mivel él benne egy hamis kép annak belső kialakításáról. Sokan még ma is úgy gondolják, hogy a mobilház egy szűkös és helykihasználás szempontjából előnytelen egység, amely kényelmetlen használójának. Mindez azonban nem igaz! A mobilházak tökéletesen megfelelnek nyaralónak, irodának és még üzlethelyiségnek is, csak tudni kell hogyan lehet berendezni a leghatékonyabban.

Melyek azok a praktikák, amelyek segítségedre lehetnek a helytakarékos berendezésben? Hogyan válik a mobilházad egy jól felszerelt nyaralóvá? Olvass tovább és tudj meg többet a mobilházak esztétikus, praktikus és összességében stílusos berendezésének titkairól!

Mobilház berendezése többfunkciós bútorokkal

A hangsúly a többfunkciós eszközökön van, hiszen okosan és kreatívan kell kihasználnod a rendelkezésedre álló teret. Ugyanis a mai mobilházak már nem csak konténerszerű egységek, hanem különféle modulokból válogathatsz, valamint különféle modulokat kapcsolhatsz egymáshoz.

Így több szobával rendelkező, komfortosan kialakított nyaralót kaphatsz pillanatok alatt. Érdemes azonban olyan bútorokat venned vagy csináltatnod, amelyek többfunkciósak, annak érdekében, hogy egyszerűen ki tudd használni a rendelkezésedre álló teret a tágasság érzésének elvesztése nélkül.

Kreatív és praktikus mobilház berendezési tippek

Több szintes vagy galériás mobilház esetében ilyen lehet például a lépcső, amely egyszerre szolgálhat fiókként is, hiszen az alatta lévő teret egyszerűen ki lehet használni tárolásra.

A tárolásra szükséges a legnagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen a kényelmi bútorok megvásárlásán túl helyet kell biztosítanod a használati tárgyaidnak, ruháidnak és egyéb mindennap használatos eszközöknek egyaránt.

A padlótól a plafonig érő tároló alkalmatosságok tökéletes egységként fognak szolgálni, ennek köszönhetően minden lényeges elem el fog férni a konténerházban. A teli, zárt tárolók helyett törekedj a nyitott, polcos elemek alkalmazására annak érdekében, hogy meghagyd a teret.

Egyedülálló kialakítás, meglepő felhasználás

A többfunkciósság a bútorok kreatív felhasználásában rejlik. Ülőalkalmatossággá alakítható ágy, beépített bútorrá formálható íróasztal, étkezővé varázsolható konyhapult csupán néhány eleme a kreatív és nem mindennapi megoldásoknak, amelyek segítségedre lehetnek a jobb helykihasználásban – anélkül, hogy zsúfoltságot éreznél a házban.

A mobilházadat kibővítheted egy talajcsavarokon álló terasszal is, amelyek mindazonáltal, hogy gyorsan és egyszerűen telepíthetők, költözés esetén könnyen szétszedhetők és szállíthatók, és egy új helyszínen újratelepíthetők. A terasz egy olyan teret biztosít számodra, amely nyáron a grillezések, fürdőzések és kültéri ebédek színtere lehet, télen pedig egyszerűen beépíthető és télikertté alakítható. A kibővítésnek köszönhetően pedig akár ki is helyezheted az ebédlődet vagy a nappalidat is.

A megfelelő mobilház berendezés előnye

Mobilházakban az a legjobb, hogy úgy alakíthatod a tereket, ahogyan szeretnéd! Nem szükséges ragaszkodnod a szendvicspanel látszatához, választhatod a lambériát, a falpanelt, a gipszkartont és a hidegburkolatokat egyaránt.

Stílusválasztás esetében sem kell szerényen bánnod az ötletekkel, a modern és letisztult külső ellenére könnyen otthonossá varázsolhatod a teret. Használj függönyöket, szőnyegeket és díszpárnákat, dobd fel a falakat képekkel, díszekkel és hangold össze a teret.

Kíváncsi vagy milyen moduláris konténerek állnak rendelkezésedre? Nézz körül az Ecomodul kínálatában és találd meg az igényeidhez legjobban illeszkedőt!

Ez is érdekes lehet: