Otthon

Elromlott a bojler? Már túl öreg? Le kellene cserélni? Mennyi mostanság egy bojlercsere?

Amikor új villanybojlert vásárolunk, mindenképpen olyat válaszunk, amely elegendő meleg vizet biztosít és olyat, amely energiatakarékos, hiszen ezzel sok pénzt spórolhatunk meg.

Tudnunk kell, hogy többféle típusú villanybojler is megtalálható a piacon, különböző méretekben. Mutatjuk is, hogy mi alapján is választhatunk, ha most készülünk villanybojlert vásárolni!

Az első és talán a legfontosabb szempont a kihasználtság kérdése. Ha csak egy-két személy él egy háztartásban, akkor nem biztos, hogy jó döntés egy 200 literes villanybojlert vásárolni, hiszen soha nem térül meg az ára.  Ahhoz, hogy a háztartásunkat megfelelő meleg vízzel és a hatékonyság maximalizálásával biztosítsa, megfelelő méretű villanybojlerre van szükségünk. Éppen ezért alaposan meg kell fontolnunk, hogy mennyi vizet fogunk használni és milyen gyakran. Hiszen a víz felfűtése pénzbe kerül, mint ahogyan a karbantartása is. A villanybojler csere tehát sok odafigyelést és alapos megfontolást igényel.

Miután eldöntöttük, hogy milyen méretű villanybojlerre van szükségünk, azt is meg kell határoznunk, hogy milyen márka mellett tesszük le a voksunkat. Érdemes olyan márka mellett dönteni, amely nem csak megbízható, hanem folyamatosan lehet alkatrészeket is kapni az adott villanybojlerhez. Miután feltérképeztük a lehetséges és szóba jöhető márkákat, gyártókat, nekünk kell határoznunk, hogy melyik lesz számunkra kedvezőbb, már ami az árakat illeti.

Villanybojler vásárlása előtt arra is gondolnunk kell, hogy jelenleg, hogy fűtünk a lakásban, mert sok olyan megoldás létezik, amelyet a meglévő rendszerre is ki lehet alakítani és így olcsóbban kijön a víz melegítése.

Az energia – és a költségmegtakarítás maximalizálása érdekében, vásárlás előtt a villanybojler energiahatékonyságát is érdemes ellenőrizni.

Mielőtt villanybojlert vásárolunk, érdemes megbecsülni az éves üzemeltetési költségeket és összehasonlítani ezeket a költségeket más, kevésbé vagy energiahatékonyabb modellekkel.

A villanybojlerek nem egy árkategóriában vannak, hiszen vannak olcsóbbak és drágábbak is. A költségeket nem lehet olyan egyszerűen meghatározni, hiszen sok mindent figyelembe kell vennünk. Ilyen például a bekötési díj, amihez még hozzájön a kiszállási díj, vagy ha sürgős cserére van szükségünk, akkor a sürgősségi díj. Előfordulhat, hogy teljes rendszer cserére lesz szükségünk, illetve a régi villanybojlert is el kell szállítatnunk. Amennyiben nagyon nem értünk sem a villanybojlerekhez és azt sem tudjuk eldönteni, hogy új készülékre van szükségünk, vagy csak javításra, egy villanybojler szerelő minden kérdésünkre készséggel válaszol és természetesen a szerelést, a cserét is rábízhatjuk.

Ez is érdekes lehet: