Szépség

Tippek száraz és töredezett haj ellen

száraz haj

A száraz és töredezett haj nem szép látvány, a legtöbben viszont csak úgy próbálják elkerülni, megszűntetni, hogy pár hetente-havonta elmennek a fodrászhoz, és vágatnak kicsit a hajuk végéből. Ez természetesen ideig-óráig megoldja a problémát, de többet is tehetünk ennél. A megelőzés nagyon fontos, hogy a hajunk mindig szép lehessen.

Ahhoz persze, hogy hatékony legyen a megelőzés, azt is tudnunk kell, hogy mi okozza a gondot, vagyis mi szárítja ki a hajunkat. A haj strapabíró, azonban a mindennapos igénybevétel nem kíméli, ha pedig a haj sérül, a hajvégek még jobban elgyengülnek.

A töredezett hajvégek és a száraz haj egyik leggyakoribb oka a magas hő, ami hajszárítás közben éri a hajat, de az erős fésülés is károsítja, a nem megfelelő hajápolásról már nem is beszélve.

Azoknak különösen figyelniük kell, akik rendszeresen valamilyen kémiai kezelésnek vetik alá a hajukat, mint amilyen a festés vagy a színezés. A megoldás tehát abban keresendő, hogy a felsorolt károsító hatásokat lecsökkentsük, illetve megszüntessük.

Így óvhatod meg a hajad!

A hajadnak megfelelő hajápoló szert válassz!

Gondolj csak bele, hogy mennyiféle bőrápolási készítmény van, mégsem való mindegyik, mindenkinek. Egy 30 éveseknek való krémet sem ideális egy 50-60 évesnek használni. Így van ez a hajápoló termékekkel is. A hajadnak is megvannak a maga tulajdonságai, amiket figyelembe kell venni a választásnál.

Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen hajápolót érdemes választanod, akkor kérd ki fodrász tanácsát, aki segít a tökéletes hajápoló szereket megtalálni a hajad számára, legyen szó samponról, balzsamról vagy pakolásról.

A megfelelő fésű kiválasztása is fontos!

Mivel az erős fésülés is károsítja a hajat, így a fésű szerepe sem elhanyagolható, hiszen egy rossz fésűvel nem fésülünk, hanem hajat tépünk. A legideálisabb egy széles fogú fésű, ami kevésbé bánik agresszívan a hajjal.

Hajszárító nélküli hajszárítás!

Nyáron ez nagyon könnyen megoldható, hiszen annyira meleg van, hogy még a hosszú haj is viszonylag gyorsan megszárad. Télen természetesen már nem ennyire egyszerű a helyzet, a haj lassabban szárad, megfázni pedig nem szeretne senki.

Amit ilyenkor tehetsz, hogy nem a legnagyobb fokozaton szárítod a hajad, hanem közepes vagy alacsony fokozaton. Természetesen lehet a magasabb hőfokot is használni, de ne végig a hajszárítás során.

Ritkábban fesd, színezd a hajad!

A kémiai kezelések sajnos károsítják a hajat. Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni a hajfestésről, arra viszont érdemes figyelni, hogy a hajnak a kezelések között legyen ideje regenerálódni. Két kezelés között legalább 8-10 hét teljen el, ebben az időben pedig fokozottan figyelj a haj hidratálására is.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: