Otthon

Így teremthetsz luxus stílust a nappaliban!

luxus nappali

A lakberendezési trendek folyton változnak, jelenleg az egyik nagy trend a luxus hotelek mintájára tervezett nappali vagy hálószoba. Ez nem is csoda, hiszen a luxus hotelekről mindenkinek a pompa és a bőség jut az eszébe, és ki ne vágyna rá, hogy ezt az élményt az otthona, mondjuk, a nappali is visszaadja.

Ehhez szerencsére nem szükséges megnyerni a lottóötöst, és nem kell tucatnyi drága bútorra és kiegészítőre költenünk, ezek nélkül is megteremthetjük a luxust a nappaliban.

Mielőtt belevágunk az átalakításba, érdemes megtervezni a nappali új stílusát és arculatát, így a saját dolgunkat is megkönnyíthetjük. A szállodák és a hotelek sem egyformák, így szabadon szárnyalhat a képzeletünk a tekintetben, hogy milyen a számunkra legtökéletesebb luxusélmény.

luxus nappali
Kép forrása: Pexels.com

Ha nem szeretnénk nagyobb beruházásba és költekezésbe fogni, akkor a tervezés szintén nem maradhat el, hogy optimalizáljuk a költségeket. Lássuk, hogyan teremthetjük meg legegyszerűbben a luxus stílust a nappaliban!

Karakteres bútordarabok a luxus megteremtéséhez

Egy új ülőgarnitúra segíthet megalapozni a luxus hangulatot, ráadásul rengetegféle stílusból és fajtából válogathatunk. A hagyományos és klasszikus stílushoz egy bőrgarnitúra a legjobb választás, a modern stílus kedvelői számára pedig egy letisztultabb darab jelentheti a tökéletes megoldást.

Nem szabad egyetlen szempontnak alárendelni a választást, hiszen a praktikum és a helykihasználás is lényeges. A kényelem szintén nem elhanyagolható szempont, és elengedhetetlenül fontos, ahhoz, hogy egy luxushotelben érezhessük magunkat, még ha a saját otthonunkról is van szó.

luxus nappali
Kép forrása: Pexels.com

Ha megvan a tökéletes ülőgarnitúra, akkor a kiegészítőkről sem szabad megfeledkezni. A puha párnák, a vastag sötétítőfüggönyök, és a kényelmes szőnyegek is segítségünkre lesznek a luxus megteremtésében.

Természetesen nem kell drága darabban gondolkodni ahhoz, hogy pompát és bőséget sugározzunk, a színekkel és a mintákkal is megtehetjük ugyanezt. Az arany, az ezüst és más fémszínek nagyon hatásosak, ahogyan a sötétebb tónusok is.

Mielőtt belevágnánk az átalakításban gondoljuk végig, hogy számunkra mi is jelenti a luxust, akár képeket is kereshetünk kedvenc hoteleinkről, hogy inspirációhoz jussunk. Ha ez meg van, nincs más hátra, mint belevágni!

Képek forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: