Kert Otthon

3 csodaszép szobanövény, ami ajándéknak sem utolsó!

vitorlavirág

Biztosan neked is van olyan ismerősöd vagy közeli rokonod, aki egyszerűen nem tud betelni a virágok szépségével. Legyen szó akár a kertjéről, akár az otthonáról, mindig bővíti egy-egy újabb példánnyal az egyébként is gazdag gyűjteményét.

Ha te is ismersz ilyen embert, és szeretnél számára örömet okozni akár karácsonykor, akár más ünnep alkalmából, akkor egy mutatós szobanövénnyel nem hibázhatsz. Cikkünkben három nagyon különböző karakterű, ugyanakkor egyformán szép szobanövényt mutatunk be, amelyek ajándéknak sem utolsók!

Gloxínia, a különleges

A gloxínia piros, lila, fehér és rózsaszín árnyalatú, dús, fodros szirmú virágaival igazán pazar látvány. Feltűnő virágai a flamenco táncosok ruháira emlékeztetnek, ha egy listát készítenénk a legszebb virágzó szobanövényekből, a gloxínia biztos, hogy dobogós lenne.

A gloxínia világos, de nem tűző napos helyen, rendszeres öntözés mellett fejlődik a legszebben. Télen nem túl hűvös, sötét helyen teleltetést igényel.

Korallbogyó, a bájos

A gloxíniától teljesen eltérő karakterű növényt választottunk listánk második helyére, ez pedig nem más, mint a korallbogyó, ami igazi ékköve lehet a lakásnak. Kistermetű, nem túl helyigényes növény, amely nyáron hozott narancssárga bogyóival hónapokon keresztül díszít. A gyöngyökre emlékeztető bogyók, kedves külsőt kölcsönöznek számára.

Átlagos fényviszonyokat – azaz világos, vagy félárnyékos helyet -, havonta egyszeri tápoldatozást, és körültekintő öntözést kíván. Szereti, ha földje mindig kicsit nedves, azt viszont nem, ha tocsog a vízben. Egyéb teendő nem akad vele.

Vitorlavirág, az elegáns

A vitorlavirágot, szinte bármelyik szobanövényes listán előkelő helyen szerepelne, mivel egyszerűen nevelhető, kevesebb fény mellett is boldogul, csökkenti a levegőben lévő szennyezőanyagok mennyiségét és nem utolsó sorban szép is, az egyik legelegánsabb szobanövény.

Igényei átlagosak, mérsékelt öntözést, kéthetente tápoldatozást, világos, vagy félárnyékos elhelyezést kíván, ha néha párásítjuk is, azt meghálálja.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó ötletet adnunk az ajándékozáshoz!

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: