Család

Akadály a gyerek a kapcsolatban, vagy segítő is lehet?

gyerek

30 felett többen lépünk új kapcsolatba úgy, hogy van egy vagy több gyermekünk. Sokaknak ez komoly akadályt jelent a párkeresésben önmagának, a leendő partnerének és a gyerekeknek egyaránt. Ennek azonban nem muszáj így lennie!

A párkeresés szempontjából sokan úgy hiszik, hogy célszerűbb alapból olyan társat keresni, illetve olyanokkal ismerkedni, akiknek szintén van már gyermekük, mert ők sokkal megértőbbek a gyerekeinkkel és toleránsabbak a helyezettel. Vajon tényleg így van ez?

A randevúzás maga is bonyolultabb, mint gyermektelen nőknek és férfiaknak, hiszen a randevú idejére meg kell oldani a gyerek, vagy gyerekek felügyeletét. Itt megoldás lehet a segítségkérés a nagyszülőktől. Ebben az esetben még az ő véleménynyilvánításukkal is számolnunk kell. Jó esetben a nagyszülők támogatják az ötletet, és segítőkészek.

Néha viszont előfordulhat, hogy ellenzik az új párkapcsolatra törekvésünket. Néha persze ők az elsődleges szétrombolói az előző párkapcsolatunknak, mert folyamatosan kritizálják a partnerünket, és bennünk is kétségeket ébresztenek ezzel.

Ha ez történt, jó, ha beszélünk velük, és megkérjük, hogy a következő választásunkat bízzák ránk, és legyenek elfogadóak. Ha megértőek, biztosan számíthatunk a segítségükre a gyerekfelügyelet terén.

A nagyszülők híján segíthetnek a barátok, vagy a babysitter. Tehát, nincs okunk aggodalomra! Minden azon múlik, hogy mennyire vágyunk a párkapcsolatra. Kérdés, hogy a vágy és a közös jövőbe vetett hit az erősebb, vagy a jövőtől való félelem. Ne hagyjuk, hogy a félelem tönkretegye a boldogságunkat!

Mikor mutassuk be egymásnak a partnerünket és a gyerekeinket? Mikor ismerjük meg az övéit? Mennyi t várjunk ezzel? Néhány hónapot mindenképpen érdemes. Jó, ha előbb megismerjük egymást, és úgy érezzük, hogy a kapcsolatunk időtálló.

Ha ez az érzés megvan, a gyerekekkel sem hibázhatunk nagyot. És ezzel kezdetét is veszi a nagy kaland! A párunk gyermekével kialakított jó kapcsolat és a gyerekek ragaszkodása még inkább összekovácsolhat bennünket.

Kép forrása: Pixabay.com

Ez is érdekes lehet: