Család

Ezek az elhidegülés leggyakoribb jelei!

elhidegülés

Manapság rengeteg a válás, melynek az elhidegülés az egyik fő oka. Amikor válásra kerül a sor, a felek gyakran teszik fel maguknak a kérdést, hogyan jutottak idáig? Pedig voltak jelek, csak nem vették észre.

Sokszor nem is gondolnánk, hogy mennyire árulkodó jelei vannak annak, hogy már nincs meg az a tűz, mint régen. Az elhidegülés persze nem vezet azonnal váláshoz vagy szakításhoz, de egy nagyon erős jelzés, hogy valamin bizony változtatni kellene.

Fontos, hogy időben észrevegyük, kezdünk egymástól eltávolodni, mert ilyenkor még lehet tenni ellene, megmenthető a kapcsolat. A legerősebb kapcsolatokban is megeshet, hogy az egyik vagy a másik fél távolságtartóbb lesz, mert mondjuk stresszesebb a munkája.

Ez persze önmagában még nem baj, viszont figyelni kell arra, hogy ez ne állandósuljon. Mire érdemes még figyelni, hogy megelőzzük a bajt? Cikkünkből kiderül!

Nemcsak az intimitás múlik el, de a veszekedések is

Az intimitás hiánya egy nagyon erős jelzés. Ez persze nem feltétlen csak a szex gyakoriságának csökkenését jelenti, bár az sem egy elhanyagolható tényező. Persze erre sokszor tudunk magyarázatot, főleg, ha újdonsült szülőkről van szó.

Ugyanakkor az intimitás nemcsak a rendszeres ágytornából áll, hanem a puszik, ölelések, simogatások és csókok is ide tartoznak, és ha már ezek is elmaradnak, akkor mindenképp érdemes gyanakodni, hogy baj van.

Bár ezt kevesen gondolnák, de a veszekedések hiánya is komoly jelzés lehet. Persze, ha nem vagyunk alapvetően vitatkozós fajták, akkor nem feltétlen tűnik ez fel, de ha szoktatok vitázni, és ez egy idő után teljesen megszűnik, akkor azért érdemes gyanakodni.

Ez azt is jelezheti, hogy már annyira nem érdekel a másik, hogy vitázni sem akarunk vele.

A család és a barátok több időd kapnak, mint a párkapcsolat

Az elhidegülés egyik biztos jele, ha már nem vagytok egymásra kíváncsiak. Elmaradnak a beszélgetések, az együtt töltött minőségi idő. Ha már nem kérdezitek meg egymástól, hogy milyen volt a napotok, mert igazából már nem is érdekel, akkor nagy baj van.

Előbb utóbb azt fogjátok érezni, hogy egy idegennel éltek együtt, mert szinte nem is tudtok róla már semmit, mit csinál, kikkel van, mit szeret. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy mi ennek az oka, és mindenképp változtatni rajta.

Az is nagyon erős jelzés, ha a barátokkal vagy a családtagokkal több időt töltünk, mint egymással. Ez sokszor menekülésnek is felfogható, mert már nem érezzük jól magunka az otthonunkban, inkább máshol, másokkal vagyunk.

Ez azért nagy baj, mert így nem fordítunk egymásra elég időt, még akkor sem, ha a másik szeretné, így megoldani sem tudjuk a gondokat.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: