Család

Az ismerkedés evolúciója

ismerkedés

Manapság úgy érezhetjük, hogy egyre nehezebb ismerkednünk, hiszen egy folyton változó, rohanó világban élünk.

Ugyanakkor, ha jól belegondolunk, az előző évszázadokban sokkal nehezebb dolga volt a nőknek, de talán még a férfiaknak is, hiszen nem feltétlen ők döntöttek arról, hogy ki legyen a párjuk, férjük, feleségük, kivel kell leélni az életüket.

A mai harmincasok csak nagyanyáiktól ismerhetik azokat a bizonyos ismerkedős bálokat, amikor az anyukák elkísérték a lányukat a szórakozóhelyre, ahol a táncolni vágyó férfiak a mamától kérhették őket fel.

Gondoljunk, csak bele, hogy akkoriban hány olyan házasság született, ahol nem a házasulandó felek döntöttek arról, hogy kivel is kössék össze az életüket.

Nos, ha ebből a szemszögből vizsgáljuk, ugye most mennyivel könnyebb dolgunk van, hiszen a munkahelyen, vagy szórakozóhelyen is van lehetőségünk ismerkedni, nem szükséges senki engedélye.

Az internet megjelenésével, elterjedésével pedig kinyíltak olyan kapuk, melyek még könnyebbé teszik a társtalálást. Ha valaki kevésbé nyitott, kicsit félszegebb akár nőről vagy férfiról is legyen szó, a munkahelyi, vagy egyéb szociális környezet nem feltétlen megfelelő a partnerkeresésre.

Most ők is megtalálhatják a számításukat, hiszen számos közösségi oldal és ingyenes társkereső biztosít olyan felületet, ahol bátran ismerkedhetünk.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: