Család

Miért menekülnek el a nők a kapcsolatból?

szakítás

Cikkünkben azt a témát igyekszünk körüljárni, hogy a nőket mi rettenti el, mik azok az okok, amiért egy nő elmenekül egy kapcsolatból. Ehhez legelőször nézzük meg, hogy lehetőség szerint milyen típust igyekezzünk elkerülni, ha meg akarjuk kímélni magunkat a csalódástól.

Nos, a zárkózott férfitípus retteg a függőségtől, ugyanakkor sokak számára vonzó lehet, hiszen a zárkózottságuk erőnek és magabiztosságnak tűnhet. A baj ott kezdődik, ha a nő többet akar. Az ilyen karakterű férfi nem engedi meg magának, hogy bárkire is szüksége legyen.

Ha ezt megtenné, szembesülne a félelmeivel, amelyek a gyengeség és a sebezhetőség. Régi sebek szakadnának fel és ezek megakadályoznák abban, hogy mélyebb érzelmeket mutasson ki egy kapcsolatban. Ez a típus senkiben sem tud megbízni és azt sem vállalja fel, hogy egy szerelmes nő betekintsen a lelkébe és felfedezze a sérüléseit.

Tehát ezek a férfiak nem képesek kimutatni a szerelmüket, mert számukra az adni és szeretni annyit jelent, hogy feltárni és megmutatni a sebezhetőségüket. Így aki felnőtt korára nem tanulta meg, hogy mi a szerelem, azt ne akarja senki megváltoztatni, mert már valószínűleg nem fog sikerülni. Inkább kímélje meg magát egy újabb csalódástól és óvja a lelkét!

A másik szintén kerülendő típus az úgynevezett titokzatos férfiak, akik bár lehetnek vonzóak, de ugyanolyan veszélyesek is. Hiszen a titkok mögött gyakran önzés és elfojtott érzelmek bújnak meg.

Óvatosak és az érzelmeiket csak ritkán vállalják fel. Egy kapcsolatban ők kötődhetnek jobban, de ezen változtatni akarnak, hiszen nyíltan nem vállalhatják érzelmeiket, mert akkor már nem lesznek titokzatosak.

A kémia marad utoljára, pedig valljuk be ez is nagyon fontos, ha nem a legfontosabb.

Az ismerkedés során kialakuló szimpátia alapja az ápoltság és az igényesség. Akinek már az első percben van valami zavaró szaga, és szándékosan nem illatról beszélünk, el kell engedni, mert nagyon valószínű, hogy nem fog ezen változtatni, ha már az ismerkedési fázisban sem volt neki fontos a higiénia! Előbb vagy utóbb ezek miatt is kimenekülnek a nők egy kapcsolatból.

Ezért kedves férfiak, érdemes zárkózottság esetén nyitottabbá válni, nem titokzatoskodni, és alaposan tisztálkodni, ha szeretnék elnyerni szívük hölgye szerelmét.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: