Család

Így legyünk jó barátok, ha a barátunk egy szakítást él át!

szakítás barátnők

Szinte mindenki élt már át szakítást, így pontosan tudja, hogy ez mennyire nehéz időszak. Ha nem velünk történik meg, hanem épp egy barátunkkal vagy barátnőnkkel, mindenképp érdemes ilyenkor mellette állnunk, és segítenünk neki.

Persze csak akkor, ha ő ezt igényli, hiszen akadnak olyanok, akik a szakítás után inkább magukba zárkóznak, és nem igényelnek társaságot. Ha viszont már nyitott a barátnőnk a jelenlétünkre, akkor legyünk mellette, de jól gondoljuk meg, mint is mondunk.

Barátként feladatunk segíteni ilyenkor, de előfordul, hogy akaratlanul is rosszat mondunk, és ezzel csak nehezítjük barátunk helyzetét. Vannak ugyanis olyan mondatok, melyeket nem célszerű ilyenkor mondani. De mit lehet és mit nem?

Természetesen most nem konkrét mondatokról vagy kifejezésekről van szó, hanem olyan helyzetekről, melyeket inkább kerüljünk. A legfontosabb, hogy azt derítsük ki, mire is van szüksége a barátnőnknek ebben a helyzetben. Lehet, hogy egy jó beszélgetésre, de az is lehet, hogy csak egy közös filmnézésre és nassolásra.

Amit mondjunk ilyenkor, és amit ne

Amit semmi esetre sem szabad mondogat, hogy mennyire jó szinglinek lenni, mert ez így, nem minden esetben igaz, annak pedig, aki hosszú ideig élt párkapcsolatban nem is biztos, hogy tényleg az. Emellett az exet szidni sem a legcélszerűbb, még akkor sem, ha a barátnőnk épp ezt teszi.

Természetesen mindenkinek megvan a véleménye az adott helyzetről, emberről, de a szakítást követő időszak nem a legalkalmasabb arra, hogy ezt megbeszéljük a barátnőnkkel. A közhelyeket is kerüljük, mert ezek nagyon személytelenek, és egyáltalán nem segítenek. De akkor mit mondhatunk?

Ha közhelyeket nem, akkor vajon mit? Ilyenkor az a legjobb, ha a barátnőnk mondatait fogalmazzuk újra, és ismételjük meg, így jelezzük, hogy figyelünk, megértjük a helyzetét, és neki is segítünk elfogadni és jobban megérteni a jelenlegi helyzetet.

Azt azonban mindenképp tartsuk szem előtt, hogy nem a mi feladatunk meggyógyítani őt, talpra állítani. Attól, hogy neki rossz éppen, nekünk még lehet jó, vagyis attól, hogy ő éppen rosszul érzi magát, nem leszünk érzéketlenek, ha mi elégedettek vagyunk magukkal és a világgal.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: