Kert Otthon

Gondolkozz zöldebben, és vásárolj fenntarthatóbb anyagokból készült termékeket

Napjainkban egyre többet beszélünk az ökológiáról és a környezetvédelemről. A PET-palackok visszaváltása szintén tervben van. De a bolygóért te is tehetsz valamit. Például olyan termékeket vásárolhatsz, amelyek fenntarthatóbb anyagokból készültek.

Szeretnél segíteni a bolygónkon, de nem tudod, hogyan? Amellett, hogy összeszeded magad után a szemetet, szelektálod a hulladékot és takarékoskodsz a vízzel, olyan anyagokból készült termékeket is beszerezhetsz, amelyek használat után újrahasznosíthatók.

Fenntarthatóbb anyagokból készült termékek

Mindannyiunknak lehetősége van arra, hogy olyan terméket vásároljon, amely minőségi és organikus alapanyagokból készült. Nemcsak a bolygón segítesz, de jobban is fogod érezni magad a bőrödben. Ráadásul a legtöbb esetben ezek a termékek gyakran jobb minőségűek.

 

Milyen fenntarthatóbb anyagokból készült termékeket érdemes megvásárolni?

Esővízgyűjtő tartály

Ha van kerted, mindenképpen ajánljuk az esővízgyűjtő tartály használatát. Számos ilyen típusú terméket találhatsz a Biano keresőmotoron keresztül is, amely a legjobb árú ajánlatokat mutatja meg neked.

Praktikus tipp: Az esővízgyűjtő tartály használata számos előnnyel jár. Először is környezetbarát, mert a benne összegyűjtött esővíz nem tartalmaz klórt. Ennek eredményeként a benne összegyűjtött vizet a kert öntözésére is felhasználhatod.

 

Gyerekbútorok

Amennyiben kisgyermeked szobáját szeretnéd berendezni, azt környezetbarát módon is megteheted. Ma már olyan kiságyakat, asztalokat és játékokat is vásárolhatsz, amelyek természetes anyagokból és a legjobb minőségű fából készülnek.

 

Ivópalack

Még mindig műanyag palackokba csomagolt vizet és italokat iszol? Mindenképpen jobban megérné olyan palackot vásárolni, amely fenntarthatóbb anyagokból készült. Többször, szinte tartósan használhatod. Ne feledd azonban mindig alaposan kimosni, hogy ha koszos lesz, ne alakuljon ki benne penész.

Bevásárlótáskák

Mindig vigyél magaddal bevásárlótáskát a boltba. Valószínűleg már magad is rájöttél, hogy a hagyományos műanyag táskák és tasakok nem praktikusak és rövid életűek. Bármikor könnyen elszakadhatnak, és a környezetet is szennyezik. Ezért javasoljuk, hogy fontold meg a szövet bevásárlószatyrok vagy kosarak használatát. Nemcsak környezetbarátok és rendkívül strapabíróak, de nagyobb vásárlások is elférnek bennük.

 

Egy utolsó tipp: Természetes kozmetikumok

Úgy tartják, hogy minél kevesebb anyagot tartalmaz egy kozmetikum, annál jobb. Ezért az ilyen típusú termékeket az összetétel és a hatások alapján válaszd ki. Nem tartalmazhatnak olyan káros vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják a bőrt vagy a hajat. Például a szilárd samponok ma már nagyon népszerűek a natúrkozmetikumok között, és jelentős különbség van köztük és a folyékony samponok között. A szilárd samponok nem tartalmaznak vegyi anyagokat – ez azért van, mert nem tartalmaznak vizet.

Ez is érdekes lehet: