Otthon

Így tisztítsd a mosógépet természetes módszerekkel!

mosógép

A mosógép felel azért, hogy a ruháink szépek és illatosak legyenek, viszont egy idő után ez a berendezés is koszolódik, vízköves lesz, sőt az sem ritka, hogy bűzös szagot áraszt magából. Ilyenkor mindenképp eljön az ideje, hogy a mosógépet is kitisztítsuk.

Természetesen ma már számos bolti készítmény létezik erre, de vannak természetes megoldások is, melyek nem terhelik káros vegyi anyagokkal a környezetet. A citromsav, az ecet és a szódabikarbóna már számos háztartási berendezés esetében bizonyította, hogy hatékonyabb, mint a bolti készítmények, nincs másképp ez a mosógép esetében sem.

Nem is nagyon lesz másra szükségünk, ha szeretnénk kitisztítani a mosógépet, mint citromsavra, ecetre, szódabikarbónára, és egy törlőkendőre vagy szivacsra.

Mosógéptisztítás lépésről-lépésre

Mielőtt nekiállnánk a mosógép tisztításának, mindenképp húzzuk ki a konnektorból. A következő lépés a mosószer adagoló eltávolítása, ezt ma már szinte minden modern mosógép esetében meg lehet tenni. Alaposan mossuk el, egyes esetekben elég lehet csak a csap alá tartani, és alaposan átmosni, a makacs szennyeződéseket szivaccsal vagy fogkefével távolíthatjuk el a legegyszerűbben.

A mosógép külsejét is töröljük át, ehhez is használhatjuk az ecetet vagy a citromsavat vízzel hígítva. A mosógép belsejének tisztításához kerüljön a mosószer adagolóba egy csésze szódabikarbóna, de felhígíthatjuk vízzel is, a dobba pedig egy csésze ecet vagy citromsav.

Ezután indítsunk el egy magas hőfokos mosást üresen, ruha ne kerüljön bele a mosógépbe ilyenkor. Az ecet és a szódabikarbóna teszi a dolgát, fellazítja a szennyeződéseket, de még a vízkövet is megszűnteti, ami gyakori probléma a mosógépek esetében. A mosás végeztével a mosógép tiszta és illatos lesz.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: