Otthon

Mit kell figyelembe venni költözéskor

kávé

Mielőtt elköltözik, járja körbe üresen a régi otthonát. Az üres ház remek módja annak, hogy megtapasztalja az új helyet, és megtervezze, hogyan pakolja ki a költöztető kocsit. Az is hasznos lehet, ha már a beköltözés előtt tudja, hova fogja elhelyezni a bútorokat. Jegyezze fel azokat a dolgokat, amelyeket szeretne megtartani, de nem tudja. Azt is jegyezze fel, hol vannak a villanykapcsolók, hogy tudja, hogyan kell elhelyezni őket.

Az ágyneműt is tegye félre az első éjszakára. Ezután szedje össze minden személyes tárgyát, és búcsúzzon el régi szomszédaitól. Gondoskodjon arról is, hogy ellenőrizze a közműveket, és zárja be az ablakokat, olvassa le a mérőórát, és kapcsolja ki a melegvíz-rendszert, ha van. És természetesen győződjön meg róla, hogy minden tárgyát kétszer is átnézi, mielőtt kiköltözik.

A költözés során gondoskodjon parkolóhelyről. A költöztető furgonnak helyre lesz szüksége a kirakodáshoz, ezért győződjön meg róla, hogy elegendő helyet hagy neki. Ha a ház, ahová költözik, több mint 15 évvel ezelőtt épült, előfordulhat, hogy a mennyezeten kipattogzott. A rendetlen helyzet elkerülése érdekében próbáljon megszabadulni ezektől még a beköltözés előtt. Örülni fog neki! Hiszen így az új otthona tisztábbnak fog tűnni, és kevesebb dolgot kell majd becsomagolnia és elszállítania.

Ha új otthonba költözik, győződjön meg róla, hogy lefestette a falakat és a mennyezetet. Bár a falak festése nem a költözés legkellemesebb része, segít abban, hogy az új lakása végül szebbnek tűnjön. Ha pedig elhagyja a házat, érdemes beállítani a készülékeket, lecserélni a zárakat, és felvenni a kapcsolatot a HOA-val a szükséges frissítések miatt. Győződjön meg róla, hogy ismeri a háziállatokra, a gyepápolásra és a havi díjakra vonatkozó szabályokat is.

Terveznie kell a jövőbeli eseményeket is. Ha családdal költözik, győződjön meg róla, hogy számolt a család növekedésével. Ne felejtsen el néhány dobozt megtartani magának – lehet, hogy újra használni szeretné őket! Költözéskor néhányat tartson meg későbbre, a többit pedig dobja ki.

A költözés költséges megoldás, de olcsóbb, mint egy új lakás vásárlása, ezért érdemes alaposan mérlegelni a logisztikát. Lehet, hogy nem ez a legideálisabb megoldás, de remek megoldást jelenthet a szomszédokkal vagy a kilátással kapcsolatos problémákra. A költözésnek is rengeteg előnye van. Ha elégedetlen azzal, ahol él, akár meg is teheti a költözést.

További információ: Koltoztetes.hu

Ez is érdekes lehet: