Otthon

Így takaríthatod ki a konyhát gyorsan és természetbarát módon!

konyha takarítás

A konyhai eszközök tisztasága higiéniai és egészségügyi szempontból is rendkívül fontos, hiszen napi szinten ételt készítünk bennük. A tiszta, rendezett környezethez, valamint konyhai eszközökhöz, azonban nem kell napokig súrolnunk, vagy hosszú órákig takarítanunk, ha néhány egyszerű trükköt ismerünk.

A konyha takarításához inkább a természetes megoldásokat válasszuk, csökkentsük a vegyszerek mennyiségét. Az ecet, a víz, a szódabikarbóna és a citromsav hatékony és olcsó megoldást jelentenek a konyha környezetbarát módszerekkel történő takarításában. Lássuk, hogyan használhatod őket!

Mosogatás

A beszáradt ételmaradék megnehezítheti a mosogatást, különösen, ha az evőeszközökről van szó. Megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha mosogatás előtt langyos mosószeres vízbe áztatjuk őket. A szennyeződések feloldódnak, így a mosogatás is könnyebben fog menni.

Hűtőtakarítás

A hűtőtakarítást kevesen kedvelik, mivel nagyon macerásnak tűnik, azonban nem is annyira bonyolult, ha bevetünk pár trükköt. A hűtő polcait bátran tegyük a mosogatógépbe, ami így elvégzi helyettünk a munkát. Amíg dolgozik a mosogatógép, addig át tudjuk törölni a hűtő belsejét ecetes-vizes szivaccsal.

Ha szabadon áll a hűtő, tegyünk a tetejére újságpapírt, így megússzuk portalanítást, csak a papírt kell pár naponta lecserélnünk. Ez a módszer egyébként a szabadon álló polcok esetében is működik.

Sütőtakarítás

A sütőtakarítást is megúszhatjuk, ha vízzel és ecettel elkevert szódabikarbónás pasztával áttöröljük a sütő belsejét, és egy éjszakára úgy hagyjuk. Reggel csak át kell törölnünk, és kész is.

Mikró tisztítás

A mikró kisúrolása meglehetősen hálátlan feladat, ráadásul léteznek még olyan mikrohullámú sütők, melyekben nincs takarító program. Ilyenkor sem kell aggódni! Két frissen facsart citrom leve és 2 deci víz segíthet leoldani a mikró belsejében lévő szennyeződéseket. A ciromos vizet tegyük két percre a mikróba, miután letelt az idő, csak le kell törölnünk a mikró belsejét.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: