Otthon

Készen áll a télre a fürdőszobád is?

Hidegben, hóban, fagyban… jólesik egy meleg fürdő.

Fel sem ocsúdtunk a nyárból, már itt is van a tél — évről évre. Az ember egy pillanatig nem figyel, és rögtön azon kapja magát, hogy a lakásban didereg, mert elfelejtette elindítani a fűtést. De ezt a kérdést nem érdemes elbagatellizálni, mert hiába vesszük észre a változó évszakokat, otthonunk berendezési tárgyai nem feltétlenül ennyire szemfülesek.

Időben cselekedjünk

Egy forró zuhany, egy kiadós fürdő sokat segíthet a téli hónapokban, hogy ne vacogjunk, amikor nem fűthetünk úgy, mintha nem lenne holnap. De mi van akkor, ha azzal a problémával találkozunk, amivel legszívesebben senki sem találkozna? Ha nem működik a bojler, illetve valami nem stimmel a fürdőszobával? Ilyenkor egy vízvezeték szerelő Budapest ismeretével óriási segítség. Hiszen a gyors munkával megmentheti nem csak az idegeink egészséges állapotát, hanem az elromlott szerkezetet magát is. Az sem utolsó szempont, hogy a komolyabb metszéstől megkíméljük a zsebünket, és még azelőtt hívjuk ki a szakembert, mielőtt komolyabb lenne a baj.

Álljon készen a télre a fürdőszoba is!

A hidegben nem csak nekünk nehezebb

Nem csak az emberek szervezetének megterhelő egy-egy nagyobb hideg, hanem komolyan igénybe veszi a csöveket is az otthonunkban, amit nagyobb baj esetén csak a fürdőszoba vízszerelés terén jártas mesterek tudnak megoldani. De mielőtt kiöntene minket az otthonunkból a viszontlátásra nem hívott vendég, jobb a könnyebb és egyszerűbb házi praktikákkal is küzdeni a dugulás ellen. Amikor viszont késő, akkor már mindig túl késő. Ilyenkor a leggyorsabb segítségre van szükség, na meg rengeteg türelemre, hogy elhárítsuk a vészt.

A fürdőszoba téliesítése tehát nem merül ki annyiban, hogy egy évszakhoz illő kilépőt teszünk a kád elé. És az sem, ha esetleg egy magasabb szálú fürdőszobaszőnyeggel kedveskedünk a lábainknak. Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a meleget és meleg vizet biztosító eszközökről, szerkezetekről se. Ne feledjük, a lavorból mosakodás nem túl kényelmes. Ahogy például az sem, ha muszáj a legnagyobb hidegben bekéredzkedni a szomszédhoz a fürdőjébe.

Ez is érdekes lehet: