Otthon

Így nyerj szabad helyet a gardróbban!

gardrób

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját, de inkább vissza is csukta, mert akkora volt a káosz. Ilyenkor a kedvenc darabajinkat is nehezen találjuk meg, vagy egyáltalán bármit, de a helykihasználás szempontjából sem előnyös, ha rumli van a szekrényben.

Természetesen erre is van megoldás, pár hasznos trükkel több helyet nyerhetünk a szekrényben. Az első lépés természetesen az, hogy kiürítjük a szekrényt, és kiválogatjuk azokat a darabokat, amiket nem hordunk, kinőttünk, szakadtak, vagyis valamiért már nincs rájuk szükségünk.

Ha megvan a szortírozás, az is jó módszer, ha szezonális ruhákat is külön kupacokba rendezzük. Téli és nyári kupac bőven elég, így azok a ruhák kerülhetnek előre, amelyekre valóban szükségünk van. Nyáron a téli, télen pedig a nyári ruhák akár egy külön dobozba is kerülhetnek, így nem lesznek szem előtt.

Ha megvannak a kedvenc és aktuális ruhadarabok, akkor érdemes magára a szekrényre is egy kis figyelmet fordítanunk, hogy jobban átlátható legyen, mi pedig jobban ki tudjuk használni a rendelkezésre álló teret.

Tippek és a trükkök a szekrény rendszerezéséhez

Vegyük alaposabban szemügyre a szekrényt, és vizsgáljuk meg, van-e benne elég polc. Ha nincs, akkor a cipőrendező például egy jó megoldás lehet, melybe nemcsak cipők, de pólók vagy fehérneműk is kerülhetnek.

A ruhaállvány beszerzését is érdemes megfontolni, ha nem elég nagy a szekrény, de a rejtett zugokat is érdemes kihasználni, mint mondjuk az ágy alatti tér, ahol dobozokban tárolhatjuk az épp nem hordott ruhadarabokat.

Gondoljuk végig, hogy milyen rendszer szerint szortírozzuk a ruhákat! Egy rendszer kialakítása nagyban megkönnyítheti számunkra a keresést. Ebben egy polcelválasztó is a segítségünkre lehet, mert így külön tudjuk kezelni az egyes ruhadarabokat.

Ha a polcokkal már megvagyunk, akkor az akasztót is érdemes megvizsgálni. A helynyerés érdekébe akár feljebb is helyezhetjük. Ha eddig a szekrényben tároltuk a kiegészítőket, mint a fülbevalók, nyakláncok és karperecek, akkor érdemes ezeket kivenni, és külön helyet keresni a számukra.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: