Kert Otthon

Új trend a botanikusok hálószobája

rs bútor székek

A növénytan szakértőinek kedvence.

Az elmúlt időszakban átalakult az emberek élete, még sosem töltöttünk ennyi időt az otthonunkban, egészen új életmódok vannak kialakulóban. Ennek egyik eredménye, hogy szeretnénk minél inkább kényelmesebbé, természetesebbé tenni a négy fal közötti létet is.

Ennek egyik módja, hogy telepakoljuk növényekkel a lakást, a másik pedig az, amiről az alábbiakban szó lesz. A botanikusok hálószobája alatt pedig természetesen nem a tudósok alvóterére gondolunk, hanem az új divatrendre, aminek kedvencei a növények.

A hálószoba berendezésekor nagyon fontos, hogy az összhatás ne legyen túl zsúfolt, ne legyen túl sok bútor, kiegészítő, szín vagy forma a térben. Itt a cél a megnyugvás, a pihenés és a kikapcsolódás. Ebben az ágyak kulcsszerepet játszanak, nagyon fontos, hogy kellően stabilak legyenek.

Fenntarthatóság és észszerűség szempontjából is jobb a tartós változat, érdemes a természetes anyagokat előnyben részesíteni. Az ágyunk kerete a stabilitása mellett nem árt, ha esztétikus is. Nagyon népszerűek –  nem véletlenül – a nagy támlával készült változatok, amik egy-egy kidolgozottabb minta, textúra révén a hálószoba díszeivé is válhatnak.

Ha egyszerű támlánk van, akár huzatot is húzhatunk rá. Az egyik legnagyobb trendszín a zöld, ami nem csak az utcai divatban, hanem otthonunk berendezési tárgyain is visszaköszön. Ez a megnyugtató szín kiválóan mutat a hálószobában is. A támla mögé akár egy virágmintás falikárpitot is feltehetünk, ezzel is természetesebbé, „növénybarátabbá” téve a képet.

Tegyünk az éjjeliszekrényünkre vázát, amiben szárított virágot tarthatunk, de bizony az élő növénynél kevés jobb dekorációs elem létezik. Akadnak olyan fajták, amik jól bírják a kevesebb fényt is, a hűvöset, így bátran nézelődjünk, biztosan találunk majd a hálóba valót.

Ne feledkezzünk meg a textilek nyújtotta lehetőségekről, a párnák, a takarók, függönyök mind remekül mutatnak virágmintákkal. Jól fest például egy virágmintás áttetsző függöny egy zöld sötétítővel, de ha ez túl sok az ízlésünknek, akkor néhány növény képével is hódolhatunk nagyságuknak.

Támogatott tartalom

Ez is érdekes lehet: