Szépség

Vegán hajápolás, avagy a növények ereje a szépségápolásban

hajápolás

A vegán életmódot talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen még azok is ismerik, akik alapvetően nem így élnek. A vegán életmódot választók kerülnek minden állati eredetű terméket, de ez nem merül ki pusztán annyiban, hogy nem fogyasztanak állati eredetű termékeket.

A szépségápolásban is kerülik az állati eredetű összetevőket, ami elsőre nem tűnik olyan nehéznek, hiszen milyen állati eredetű összetevő lehet, mondjuk egy samponban vagy tusfürdőben, viszont a vegán életmódot választók az állatkísérletek segítségével előállított készítményeket is kerülik, ebből pedig meglehetősen kevés van.

Nagyon kevés ugyanis az olyan márka, amelyik nem teszteli a termékeit álltokon, valamint állati összetevőket is tartalmaz a legtöbb készítmény, még ha elsőre nem is gondolnánk. Manapság azonban már egyre több a vegán készítmény, bőr-, haj- és sminktermékből is egyre több van a piacon.

A növényi eredetű készítmények kifejezetten jót tesznek a bőrnek és a hajnak, ezért érdemes akkor is ezeket választani, ha alapvetően nem vagyunk vegán életmódúak. De miért is?

Miért érdemes vegán hajápoló szereket használni?

Az már régóta közismert tény, hogy a növények számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A vegán samponok organikus növényi samponok, nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat, de vegyszereket sem.

Ha a samponunk vegyszereket nem tartalmaz, de növényi összetevőket viszont igen, akkor ezek a vitaminok és tápanyagok könnyebben és gyorsabban jutnak be a fejbőrünkbe, így pedig szebbé és egészségesebbé teszik azt. Emellett, ha nincs a samponban vegyszer, csak természetes anyagok, akkor a bőrirritáció esélye is kisebb, vagyis nem fog tőle viszketni vagy kivörösödni a fejbőrünk.

A vegán samponok másik előnye, hogy nemcsak természetesek, de környezettudatosak is, hiszen teljesen lebomlanak. Mivel csak növényi összetevőket tartalmaznak, így nincs olyan vegyszer bennük, ami károsítaná a környezetet.

Érdemes tehát meggondolni, hogy a hajápolásban a vegán sampon mellett döntsünk, hiszen természetes és környezetbarát, de a fejbőrünkre és a hajunkra is jó hatással lesz.

Kép forrása: Pixabay.com

Ez is érdekes lehet: