Otthon

Tippek és trükkök, hogy ragyogjon a fürdőszoba

fürdőszoba takarítás

Ahhoz, hogy ragyogjon a fürdőszoba, nem feltétlen szükséges egész nap súrolnunk. Vannak olyan egyszerű házi praktikák, melyeket bevethetünk, így nem telik el egy egész napunk a takarítással, mégis tiszta és csillogó lesz a fürdőszoba.

Természetesen a boltok polcai is tele vannak különböző tisztítószerekkel, melyek tényleg hatékonyak, ugyanakkor nem feltétlen kell sokat költenünk, ha tiszta, rendezett fürdőszobát szeretnénk.

Mosószóda és ecet, a két csodaszer

A mosószódát és az ecetet már nagyanyáink is használták, hogy csillogjon-villogjon a lakás. A fürdőszobában is csodát tudunk tenni ennek a két anyagnak a használatával. A mosószóda és az ecet egyik legnagyobb előnye az alacsony ár, valamint az univerzális felhasználás, lényegében a fürdőszoba szinte minden szegletében alkalmazhatjuk őket.

Csapok, zuhanyrózsák tisztítása

Ha tiszta és csillogó csapot szeretnénk, annyit kell csak tennünk, hogy egy műanyag zacskót megtöltünk vízzel és ecettel, majd ráerősítjük a zuhanyrózsára vagy a csapra. Rajta hagyjuk 10-15 percig, amíg az ecet teszi a dolgát, az idő lejárta után pedig vízzel leöblítjük. A végeredmény tiszta és fényes csaptelep lesz.

Fürdőkád, zuhanytálca tisztítása

Az ecet és a mosószóda itt is bevethető. Egy nedves szivacsra tegyünk egy kevés mosószódát, majd dörzsöljük át a kádat vagy a zuhanytálcát. Ezután jöhet a 20%-os ecet, amit egy szórófejes flakonból tudunk a leghatékonyabban felvinni a felületre. Hagyjuk hatni pár percig, majd öblítsük le vízzel.

Fuga és csempe tisztítása

Az ecet és a mosószóda itt is beválik, ebben az esetben azonban külön-külön kell őket használnunk. Az ecetes áttörlés segít megakadályozni, hogy a fuga penészes legyen, de ha már felütötte a fejét a penész, akkor is jó megoldást jelent.

A mosószódás lemosás is hatékony a csempe és a fuga tisztántartására, ebben az esetben 1 liter langyos vízben kell 2 evőkanálnyi mosószódát feloldani, majd ezt a keveréket egy kefe segítségével eloszlatni a csempén. Lemosás és szárazra törlés után tiszta és csillogó lesz a csempe és a fuga is.

WC tisztítása

A WC tisztítása senki számára sem kedvelt feladat, azonban kis odafigyeléssel viszonylag gyorsan elvégezhető. A WC tisztítására természetesen használhatunk bolti fertőtlenítő szereket, melyeket nemcsak a csészében, hanem a nehezen elérhető helyeken, mondjuk a perem alatt is használhatunk, de a már említett ecet és mosószóda vagy szódabikarbóna is bevethető.

Kép forrása: Pexels.com

Ez is érdekes lehet: